Помідори з часником на зиму: 20 найсмачніших рецептів

Існує багато цікавих варіантів консервування помідорів із часником. Їх можна закривати повністю, фарширувати, заготовляти у вигляді салатів, соусів, аджики або просто в'ялити. Розповідаємо 20 рецептів, які ти точно додаси до свого кулінарного блокноту!

Зміст

  • 1. Мариновані помідори з часником на зиму
  • 2. Помідори з часником, цибулею, солодким та гострим перцем на зиму
  • 3. Помідори з часником без оцту на зиму
  • 4. Мариновані помідори з часником та лимонною кислотою
  • 5. Помідори половинками з часником та петрушкою на зиму
  • 6. Помідори, фаршировані зеленню та часником на зиму
  • 7. Помідори, фаршировані часником та петрушкою на зиму
  • 8. Помідори з гірчицею в часниковому снігу на зиму
  • 9. Помідори з часником та хріном на зиму
  • 10. Помідори, фаршировані часником на зиму
  • 11. Пікантні помідори з часником та гірчицею на зиму
  • 12. Зелені помідори з гострим перцем, петрушкою та часником на зиму
  • 13. Салат із зелених помідорів, моркви та часнику на зиму
  • 14. Зелені помідори, фаршировані морквою та часником на зиму
  • 15. Помідори у власному соку з часником на зиму
  • 16. В'ялені помідори з часником та базиліком
  • 17. В'ялені помідори з часником в електросушарку
  • 18. Соус з помідорів з гострим перцем, хріном та часником на зиму
  • 19. Томатний соус із часником на зиму
  • 20. Кетчуп із помідорів із часником на зиму
  • 1. Мариновані помідори з часником на зиму

    Важливо відчувати баланс ароматів та не використовувати багато спецій.

    Тобі знадобиться: 5 кг помідорів, 1 головка часнику, 3 парасольки кропу, 10 горошин чорного перцю, 3 горошини запашного перцю, 2 бутони гвоздики, 150 мл оцту, 120 г цукру, 100 г солі, 4,5 л води.

    Часник очисти від лушпиння, наріж великими шматочками і склади на дно банок. Додай кріп та спеції. Помідори проколи голкою і склади в банки, кілька разів струшуючи у процесі. Залий все киплячою водою і залиш на 30 хвилин. Після чого злий цю воду в каструлю і прокип'яти 2 хвилини. Всип у банки цукор і сіль, влий оцет і окріп, і закатай кришками.

    2. Помідори з часником, цибулею, солодким та гострим перцем на зиму

    Овочі просочуються кисло-солодким маринадом і насичують один одного ароматом.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 400 г солодкого перцю, 200 г моркви, 2 стручки гострого перцю, 4 середні цибулини, 100 г часнику, 10 горошин чорного перцю, 3 лаврові листки, 120 мл оцту, 4 ст. цукру, 2 ст. солі, 2,5л води.

    Приготування: Наріж моркву, гострий перець, очищену цибулю та солодкий перець. Склади в банки спеції, часник, цибуля, морква, гострий та солодкий перець, помідори. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий цю воду в каструлю, всип цукор і сіль. Проварити 2 хвилини, додати оцет і відразу зняти з вогню. Розлий киплячий маринад по банках, закатай і переверни вгору дном.

    3. Помідори з часником без оцту на зиму

    Готуйте маринад тільки з фільтрованої води.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 6 зубчиків часнику, 20 г петрушки, 1 листок хрону, 80 г цукру, 60 г солі, 2,2 л води.

    Часник очисти від лушпиння, крупно наріж і помісти на дно підготовлених банок. Додай петрушку, подрібнений лист хріну та помідори. Залий все до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 20 хвилин. Потім злий воду в каструлю, додай цукор та сіль. Прокип'яті 3 хвилини і влий у банки. Закатай помідори з часником, переверни вгору дном і гарненько укутай товстим рушником.

    Зараз читають:20 чудових рецептів заливних пирогів з ягодами

    4. Мариновані помідори з часником та лимонною кислотою

    У цьому рецепті оцет також не використовується.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 50 г часнику, 4 парасольки кропу, 1 ч.л. лимонної кислоти, 100 г цукру, 80 г солі, 2,7 л води.

    Наповни банки кропом, нарізаним часником і помідорами. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, сіль та лимонну кислоту. Прокип'яті 2 хвилини, влий маринад у банки і закатай.

    5. Помідори половинками з часником та петрушкою на зиму

    Бажано консервувати трохи недостиглі помідори.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 100 г часнику, 50 г петрушки, 10 горошин чорного перцю, 3 лаврові листки, 100 мл оцту, 120 г цукру, 100 г солі, 2,7 л води.

    Склади в банки петрушку, подрібнений часник, спеції та нарізані половинками помідори. Закип'ятіть воду, додай цукор, сіль і провари 2 хвилини. Влий киплячий маринад у банки, простерилізуй 15 хвилин, додай оцет і закатай.

    6. Помідори, фаршировані зеленню та часником на зиму

    Можна використати будь-яку зелень, яка тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 100 г часнику, 50 г зелені, 1 ч.л. суміші перців горошком, 0,5 ч. л. зерен коріандру, 3 ст.л. оцту, 100 г цукру, 100 г солі, 2,7 л води.

    Приготування: Дрібно наріж часник та кріп. На кожному помідорі зроби глибокий хрестоподібний надріз. Отримане поглиблення заповни сумішшю з часнику та кропу. Акуратно виклади помідори в стерилізовані банки, додай спеції та залий до верху окропом. Через 30 хвилин злий цю воду в каструлю і знову доведи до кипіння. Додай цукор, сіль, оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Влий киплячий маринад у банки з помідорами, заходь і залиш на добу в теплі.

    7. Помідори, фаршировані часником та петрушкою на зиму

    Такі заготовки не варто перевертати догори дном.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1/2 головки часнику, 50 г петрушки, 3 лаврові листки, 4 горошини запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, сік половини лимона, 60 г цукру, 50 г солі, 1,8 л води.

    У кожному помідорі зроби невелике поглиблення. Наповни його петрушкою та шматочками часнику. Акуратно склади фаршировані помідори у банки. Закип'ятіть воду, додай спеції, цукор, сіль і провари 2 хвилини. Залий киплячий маринад у банки, простерилізуй 15 хвилин, влий лимонний сік і закатай.

    8. Помідори з гірчицею в часниковому снігу на зиму

    Ароматна закуска, яка обов'язково припаде до смаку твоїм домочадцям.

    Тобі знадобиться: 5 кг помідорів, 500 г часнику, 3 ст. сухих зерен гірчиці, 120 мл оцту, 120 г цукру, 100 г солі, 4,5 л води.

    Приготування: Часник очисти від лушпиння, натрій на тертці і склади в банки. Додай зерна гірчиці та помідори, влий киплячу воду і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та сіль. Прокип'ятити 2 хвилини, додати оцет і зняти з вогню. Розлий маринад по банках, закатай і гарненько укутай на добу.

    9. Помідори з часником та хріном на зиму

    Бажано використовувати часник із великими зубчиками.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 100 г часнику, 150 г кореня хрону, 80 мл оцту, 4 ст. цукру, 3 ст. солі, 2,7 л води.

    Приготування: Корінь хрону та часник – натрій на тертці і виклади в банки. Помідори проткни голкою і склади в банки, кілька разів струшуючи у процесі. Залий все окропом, накрий кришками і прибери в бік на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, сіль і провари 2 хвилини. Залий у банки оцет та киплячий маринад. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів плову на багатті в казані

    10. Помідори, фаршировані часником на зиму

    З такою кількістю лимонної кислоти помідори виходять лише кислими.

    Тобі знадобиться: 4 кг помідорів, 100 г часнику, 3 лаврові листки, 10 горошин чорного перцю, 3 горошини запашного перцю, 1 ч.л. лимонної кислоти, 120 г цукру, 100 г солі, 3,5 л води.

    У кожному помідорі зроби глибокий надріз, заповни його шматочком часнику. Склади в банки спеції та фаршировані помідори. Залий їх окропом і прибери убік на 30 хвилин. Потім злий цю воду в каструлю, всип цукор, сіль та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, влий маринад назад в банки і закатай.

    11. Пікантні помідори з часником та гірчицею на зиму

    Намагайся наповнювати банки помідорами так, щоб було менше порожнеч.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1/2 головки часнику, 2 ст. гірчичного порошку, 2 парасольки кропу, 5 горошин чорного перцю, 3 горошини запашного перцю, 4 ст.л. оцту, 80 г цукру, 50 г солі, 1,8 л води.

    Помісти в банки кріп, подрібнений часник і спеції. Помідори проколи голкою і також склади в банки, кілька разів струшуючи у процесі. Влий киплячу воду, прикрий кришками і прибери убік на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, сіль і прокип'ятіть 2 хвилини. Додай оцет і одразу зніми з вогню. Всип у банки гірчичний порошок, влий киплячий маринад і закатай.

    12. Зелені помідори з гострим перцем, петрушкою та часником на зиму

    Готуй із помідорів молочної зрілості.

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 1 стручок гострого перцю, 1/2 головки часнику, 50 г петрушки, 100 мл оцту, 80 г цукру, 60 г солі, 1,8 л води.

    Приготування: Наріж помідори, гострий перець, часник та петрушку. Все змішай та виклади у підготовлені банки. Закип'ятіть воду, всип цукор і сіль. Влий киплячий маринад у банки, простерилізуй 15 хвилин, додай оцет і закатай.

    13. Салат із зелених помідорів, моркви та часнику на зиму

    У момент завантаження банок у ванну для стерилізації, вода повинна бути не вище 40 градусів.

    Тобі знадобиться: 3 кг зелених помідорів, 400 г моркви, 2 стручки пекучого перцю, 1 головка часнику, 20 г будь-якої зелені, 200 мл рослинної олії, 100 мл оцту, 120 г цукру, 100 г солі.

    Приготування: Наріж помідори, зелень, часник та пекучий перець. Морква натрій на тертці. Все змішай, додай олію, цукор та сіль. Накрий кришкою та залиш на 2 години. Розклади салат по банкам, простерилізуй 15 хвилин, додай оцет і закатай.

    14. Зелені помідори, фаршировані морквою та часником на зиму

    Цього разу готуватимемо холодним способом!

    Тобі знадобиться: 2 кг зелених помідорів, 300 г моркви, 100 г часнику, 1 стручок перцю гострого, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 лаврові листи, 2 ст.л. оцту, 140 г солі, 1,8 л води.

    Морква натрі на тертці. Очисти і дрібно наріж часник. Змішай обидві заготовки, додай мелений перець та коріандр. На кожному помідорі зроби глибокий хрестоподібний надріз. Отримане поглиблення заповни начинкою з моркви та часнику. Склади заготовки в стерилізовані банки, додай лавровий лист і цілий перцю. Змішай воду з сіллю та оцтом, влий її в банки з помідорами, щільно закрий кришками і прибери на 3 тижні у прохолодне місце.

    15. Помідори у власному соку з часником на зиму

    На томатний сік краще пустити великі та м'які помідори.

    Зараз читають:12 дивовижних рецептів джему з аличі

    Тобі знадобиться: 10 кг помідорів, 1 головка часнику, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 лаврові листи, 1 ч.л. лимонної кислоти, 150 г цукру, 120 г солі.

    Приготування: Половину помідорів пропусти через соковитискач. Додай подрібнений часник, цукор, сіль, лимонну кислоту, спеції та провари 10 хвилин. А помідори, що залишилися, – очисти від шкірки і склади в банки. Залий їх киплячим томатним соком, простерилізуйте 10 хвилин, закатай і залиш на добу в теплі.

    16. В'ялені помідори з часником та базиліком

    Радимо готувати з помідорів сортів “Сливка” або “Черрі”.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 6 зубчиків часнику, 2-4 гілочки базиліка, 100 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.

    Помідори розріж навпіл і ложкою видали серцевину. Застели лист папером, виклади туди помідори зрізом вгору і присип їх сіллю, подрібненими часником і базиліком. Суші заготовки 6:00 в духовці при температурі 60 градусів. В'ялені помідори склади в чисті банки, залий оливковою олією і щільно закрий кришками.

    17. В'ялені помідори з часником в електросушарку

    Готові помідори додай у піцу, соуси, рагу, омлети та супи.

    Тобі знадобиться: 4 кг помідорів, 1/2 головки часнику, 350 мл оливкової олії, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Помідори розріж навпіл, видали прожилки і плодоніжку, вибери ложкою насіння. Виклади заготовки на грати електросушарки, присип сіллю та подрібненим часником. Суші 1 годину при 40 градусах, потім 2 години при 60 градусах та ще 2 години при 70 градусах. Готові помідори остуди, склади в банки та залий олією.

    18. Соус з помідорів з гострим перцем, хріном та часником на зиму

    Пекучий соус для справжніх сміливців!

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 100 г кореня хрону, 1 стручок гострого перцю, 100 г часнику, 50 мл оцту, 4 ст. цукру, 2 ст. солі.

    Пропусти через м'ясорубку помідори, гострий перець, очищений часник і хрін. На повільному вогні доведи масу до кипіння, додай цукор, сіль і проварити 15 хвилин. Влий оцет, потім ще 2 хвилини і зніми з вогню. Розлий киплячий соус по банках і закатай.

    19. Томатний соус із часником на зиму

    Залежно від того, наскільки солодкі помідори цукру може знадобитися більше або менше.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1/2 головки часнику, 60 мл олії, 50 мл оцту, 120 г цукру, 100 г солі, 250 мл води.

    Приготування: Наріж і склади помідори в каструлю, додай воду, проварити 30 хвилин і протріть через сито. Всип подрібнений часник, цукор та сіль. Проварити на повільному вогні 15 хвилин, влий оцет, олію і через 1 хвилину зніміть заготовку з вогню. Наповни томатним соусом підготовлені банки, закатай і укутай їх на добу теплою ковдрою.

    20. Кетчуп із помідорів із часником на зиму

    Крохмаль додавати необов'язково, але з його допомогою вдасться дуже швидко загустити кетчуп.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 стручок гострого перцю, 100 г часнику, 3 ст. крохмалю, 150 г цукру, 100 г солі, 300 мл води.

    Приготування: Помідори наріж і склади в каструлю, влий 150 мл води, проваріть 30 хвилин і протріть через сито, щоб позбутися шкірки і насіння. Гострий перець розріж уздовж, очисти від насіння і разом з часником подрібни в блендері. Отриману масу змішай з томатним пюре, додай цукор, сіль і провари 10 хвилин. Змішай крохмаль зі 150 мл води і влий його тонким струмком в киплячий кетчуп, безперервно помішуючи. Через 5 хвилин зніміть заготівлю з вогню, розкладіть по банках і заходьте.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *