20 найкращих рецептів з арахісовою пастою

У чистому вигляді арахісова паста припаде до смаку далеко не кожному. Але, проте, вона відмінно підходить для приготування чудових десертів, випічки, соусів та багато іншого. У нашій добірці ти знайдеш рецепти, які сподобаються всій родині!

Зміст

  • 1. Пиріг з арахісової пастою
  • 2. Вівсянка з бананом та арахісовою пастою
  • 3. Глазур з арахісової пасти
  • 4. Тушкована курка в арахісової пасті
  • 5. Кекс з арахісової пастою
  • 6. Молочний коктейль з арахісової пастою
  • 7. Арахісовий соус
  • 8. Печиво з мигдального борошна та арахісової пасти
  • 9. Гарячий шоколад з арахісовою пастою
  • 10. Смузі з арахісової пастою
  • 11. Банановий хліб з арахісової пастою
  • 12. Вівсяні оладки з арахісової пастою
  • 13. Арахісова заправка для салату
  • 14. Печиво з арахісовою пастою та джемом
  • 15. Морозиво з арахісової пастою
  • 16. Арахісові млинці
  • 17. Вафлі з арахісової пастою
  • 18. Арахісовий крем чиз
  • 19. Курячі крильця в арахісової глазурі
  • 20. Курка з цукіні та шиїтаке в арахісовому соусі
  • 1. Пиріг з арахісової пастою

    Дуже простий та швидкий у приготуванні – легко впорається кожен.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 200 г коричневого цукру, 1 яйце, 1 ч.л. ванільного екстракту, 120 г арахісової пасти, 120 г борошна, 2 щіпки соди.

    Приготування: Розтопи вершкове масло, зби його з цукром, додай яйце з ваніллю і знову зби. Додай арахісову пасту, перемішай і всип борошно з содою. Вилий тісто у форму і випікай пиріг 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Вівсянка з бананом та арахісовою пастою

    Щоб зробити її пісною, використовуй вівсяне чи інше рослинне молоко.

    Тобі знадобиться: 80 г вівсяних пластівців, 1/2 банану, 240 мл молока, 2 ст. арахісової пасти, цукор, кориця.

    Приготування: Залий вівсянку молоком і вари до готовності за інструкцією. За кілька хвилин до кінця приготування – додай цукор, корицю, пюре з банана та арахісову пасту. Перемішай і подавай до столу.

    3. Глазур з арахісової пасти

    Така глазур відмінно підійде для мафінів та іншої випічки.

    Тобі знадобиться: 4 ст. арахісової пасти, 4 ст. молока, 50 г цукрової пудри.

    Трохи нагрій молоко , всип цукрову пудру і розмішай до розчинення. Додай арахісову пасту і зби глазур до загусання.

    4. Тушкована курка в арахісової пасті

    Оригінальний рецепт основної страви для тих, хто не боїться куштувати нове.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. соєвого соусу, 3 ст.л. арахісової пасти, 2 ч. л. каррі, 3 ч.л. цукру, 2 ст. соусу чилі, 2 склянки окропу, 1 гострий перець.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з часником та перцем до м'якості. Додай нарізане куряче філе і смажу ще 1 хвилину. Змішай соєвий соус, каррі, арахісову пасту, цукор та соус чилі. Додай до курки, влий 1 склянку окропу і тушкуй разом 20 хвилин. Підливай воду за необхідності.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів випічки на кислому молоці

    5. Кекс з арахісової пастою

    Арахісова паста досить жирна сама по собі, тому тут навіть не потрібна олія.

    Тобі знадобиться: 350 г арахісової пасти, 100-150 г борошна, 4 яйця, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 10 г розпушувача.

    Розітри арахісову пасту з двома видами цукру, вбий яйця і перемішай. Поступово всип борошно з розпушувачем. Вилий тісто у форму та випікай кекс 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Молочний коктейль з арахісової пастою

    Найсмачніший і водночас дуже поживний.

    Тобі знадобиться: 1/2 банана, 1 ст. арахісової пасти, 2 ст. йогурту, 150 мл молока, 2 щіпки кориці.

    Приготування: Очисти банан і надішліть всі інгредієнти в блендер. Збий коктейль до однорідності.

    7. Арахісовий соус

    Ідеальне доповнення до різних страв в азіатському стилі.

    Тобі знадобиться: 4-5 г імбиру, 1 зубчик часнику, 2 ст. соєвого соусу, 3 ст.л. олії, 1 ст.л. яблучного оцту, 1 ст. арахісової пасти.

    Приготування: Дрібно натри часник та імбир. Змішай всі інгредієнти для соусу до однорідності і дай трохи настоятися.

    8. Печиво з мигдального борошна та арахісової пасти

    Подвійна порція горіхів у простому та ароматному домашньому печиві.

    Тобі знадобиться: 60 г мигдального борошна, 5 ст. арахісової пасти, 1 ч. л. соди, 1 яєчний білок, 1 ч. л. кокосової олії.

    Приготування: Міксером збий білок у піну, додай решту інгредієнтів і ще раз збий. Якщо потрібно, всип ще трохи борошна. Сформуй невелике печиво та випікай його 8-10 хвилин у духовці при 180 градусах.

    9. Гарячий шоколад з арахісовою пастою

    Такий напій чудово зігріє навіть у найхолодніші вечори.

    Тобі знадобиться: 350 мл молока, 80 г шоколаду, 50 г арахісової пасти.

    Приготування: Натрій шоколад на тертці, залий його молоком і нагрій до розчинення. Додай арахісову пасту, розміщуй і ще трохи прогрій напій. Розлий гарячий шоколад по чашках.

    10. Смузі з арахісової пастою

    За бажанням додай трохи улюбленого сиропу або горіхів.

    Тобі знадобиться: 1 склянка мигдального молока, 2 жмені шпинату, 2 банани, 2-4 фініки, 1-2 ст.л. арахісової пасти.

    Приготування: Промий та обсуши шпинат, очисти банани та наріж фініки. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий смузі до однорідності.

    11. Банановий хліб з арахісової пастою

    Відмінно підійде для солодких тостів чи просто так до чаю.

    Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла, 3 банани, 100 г волоських горіхів, 200 г борошна, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. солі, 120 г арахісової пасти, 150 г коричневого цукру, 1 яйце, 1 ч.л. ванільного екстракту.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів варення з яблук

    Змішай сухі інгредієнти , розімні банани в пюре, подрібни горіхи, а вершкове масло – розтопи. Змішай банани, олію, арахісову пасту, яйце, ванільний екстракт та цукор. Додай сухі інгредієнти з горіхами, перемішай і вилий тісто у форму. Випікай хліб близько 1:00 в духовці при 180 градусах.

    12. Вівсяні оладки з арахісової пастою

    Корисний сніданок для всієї родини за лічені хвилини.

    Тобі знадобиться: 50 г вівсяних пластівців, 100 г бананів, 100 г яблук, 150 мл молока, 1 ст. арахісової пасти.

    Приготування: Очисти та довільно наріж фрукти. Блендером збий всі інгредієнти до однорідності та обсмаж оладки з двох сторін у невеликій кількості олії.

    13. Арахісова заправка для салату

    Можеш також додати трохи гострого соусу, як шрирачі.

    Тобі знадобиться: 120 г арахісової пасти, 1 зубчик часнику, по 2 ст. соєвого соусу, соку лайма та рисового оцту, 1 ст.л. меду, 1 ч.л. кунжутної олії, 2 щіпки меленого імбиру.

    Пропусти часник через прес . Змішай всі інгредієнти і ретельно зби їх до однорідності. Додай трохи води, якщо заправка вийшла занадто густою.

    14. Печиво з арахісовою пастою та джемом

    Дуже смачно виходить із кислуватим ягідним джемом, на кшталт малинового.

    Тобі знадобиться: 300-350 г борошна, 100 г арахісової пасти, 60 г джему, 100 г вершкового масла|мастила|, 180 г цукру, 1 яйце, 2 ст.л. молока, 0,5 ч. л. соди, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 2 щіпки солі.

    Змішай джем з кукурудзяним крохмалем до однорідності . Окремо зби м'яке вершкове масло, арахісову пасту і цукор до пишності. Додай яйце і молоко, перемішай і всип борошно з содою і сіллю. Вимішати і тонко розкачати тісто, змасти його джемом, зверни рулет і загорни в плівку. Прибери все на кілька годин у холодильник, а потім наріж рулет на шматочки до 2 см завтовшки і випікай печиво 10-12 хвилин у духовці при 180 градусах.

    15. Морозиво з арахісової пастою

    Якщо є морожениця – готуй прямо в ній, так навіть зручніше.

    Тобі знадобиться: 300 мл 33% вершків, 150 мл молока, 80 г цукрової пудри, 60 г арахісової пасти, 1 ч.л. ванільного екстракту.

    Приготування: Міксером зби холодні вершки до м'яких піків. Додай решту інгредієнтів і знову збий. Перелий суміш у контейнер і прибери в морозилку. Перемішуйте морозиво кожні 40-50 хвилин до його замерзання.

    16. Арахісові млинці

    Такі млинці відмінно поєднуються з варенням, медом чи кленовим сиропом.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки борошна, 6 ст. цукру, 0,25 ч. л. солі, 1,5 склянки молока, 1 склянка мінералки, 0,5 ч.л. ванільного екстракту, 50 г арахісової пасти, 1 ст. арахісової олії.

    Зараз читають:20 супів з пельменями, які хочеться готувати цілий рік

    Приготування: Змішай всі сухі та всі вологі інгредієнти окремо один від одного. З'єднай обидві маси, перемішай тісто і обсмажте млинці на розігрітій сковороді до золотистості.

    17. Вафлі з арахісової пастою

    Виходять дуже повітряними та м'якими, а ще з яскравим горіховим смаком.

    Тобі знадобиться: 120 г борошна, 1 ст. коричневого цукру, 25 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. арахісової пасти, 250 мл кефіру, 1 яйце, 0,5 ч.л. розпушувача, 0,25 ч.л. соди, 1 щіпка солі.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, з сіллю, содою, цукром і розпушувачем. Збий розтоплену олію з арахісовою пастою, додай кефір з яйцем і знову збий. Всип сухі інгредієнти, перемішай тісто і випікай вафлі у вафельниці за інструкцією.

    18. Арахісовий крем чиз

    Використовуй його для тортів, капкейків та будь-яких інших десертів або випічки.

    Тобі знадобиться: 300 г вершкового сиру, 80 г цукрової пудри, 200 мл 33-35% вершків, 30 г арахісової пасти.

    Приготування: Міксером зби холодні вершки до піків. Додай цукрову пудру та вершковий сир, і знову збий все до однорідності. Додай арахісову пасту і ще трохи збий крем.

    19. Курячі крильця в арахісової глазурі

    Незвичайний маринад, коли заманеться різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг курячих крилець, 50 мл соєвого соусу, 1 ст.л. арахісової пасти, 2 ст. кетчупу, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч.л. сушеного часнику та імбиру.

    Змішай всі інгредієнти для маринаду . Замарин курячі крильця в цьому соусі на півгодини, а потім викладіть їх у форму і запікайте 35 хвилин в духовці при 190 градусах. У процесі приготування 2-3 рази змасти крильця залишками маринаду.

    20. Курка з цукіні та шиїтаке в арахісовому соусі

    Якщо використовуєш сушені гриби, тоді спочатку замочіть їх у окропі.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 200 г грибів шиїтаке, 250 г цукіні, 20 г імбиру, 2 зубчики часнику, 1 пучок зеленої цибулі, 60 мл соєвого соусу, 2 ст.л. арахісової пасти, 1 ст. яблучного оцту, 1 ст. цукру, 100 мл кокосового молока.

    Приготування: Наріж гриби, куряче філе та цукіні смужками. Подрібніть імбир, часник і зелений лук. Змішай соєвий соус, арахісову пасту, яблучний оцет, цукор та кокосове молоко.

    Обсмаж курку до рум'яності і відклади убік. Окремо обсмаж гриби із цукіні приблизно 3 хвилини на сильному вогні. Додай цибулю, часник та імбир, і смажу ще 1 хвилину. Додай курку та соус, протушкуй всі 3 хвилини до загусання і зніми з вогню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *