Свиняче кермо особливо приємно готувати в афганському казані, адже так воно виходить ще смачнішим, ніжнішим і просто тане в роті. Ділимося 8 найкращими рецептами, які тебе точно не розчарують!
Зміст
1. Свиняче кермо в пиві в афганському казані
Замість томатної пасти також підійде будь-який томатний соус на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 2 свинячі рульки, 300 мл темного пива, 1 цибулина, 1 морква, 1 головка часнику, 2 ст.л. томатної пасти, сіль, спеції.
Пропусти кілька зубчиків часнику через прес і змішай їх з томатною пастою і спеціями. Ретельно натріть кермо цим маринадом і залиш на півгодини. Крупно наріж овочі та очисти інші зубчики часнику. Відправ все в афганський казан і додай спеції до смаку. Залий пивом, закрий кришкою, доведи до кипіння і після чого готуй кермо 1,5-2 години на помірному вогні.
2. Свиняча рулька з медом та гірчицею в афганському казані
Соковита та пікантна кермо з медово-гірчичним маринадом, яка нікого не залишить байдужим.
Зараз читають:12 найкращих рецептів, як приготувати млинці з гарбуза
Тобі знадобиться: 2 свинячі рульки, 2 головки часнику, 1/2 цибулини, 1,5 л темного пива або квасу, 1 ст.л. меду, 1 ст. гірчиці, олія, сіль, спеції.
Приготування: Нашпигуй рульки пластинками часнику. Змішай кілька ложок рослинної олії, гірчицю, мед, сіль та улюблені спеції. Пропусти ще кілька зубчиків часнику через прес і додай їх туди. Натрій свинину цим маринадом і залиш на 2-3 години в холодильнику.
Після чого відправ керма в афганський казан, додай цибулю і залий пивом або квасом. Закрий кришкою казан, доведи до кипіння і далі готуй на середньому вогні протягом 40-45 хвилин.
3. Свиняче кермо з картоплею в афганському казані
Повноцінна основна страва, і одразу з гарніром!
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої рульки, 1 кг середньої картоплі, 2 моркви, 2 помідори, 2 цибулини, спеції.
Натріть рульку спеціями і виклади її в казан. Додай крупно нарізану картоплю, моркву та цибулю, а потім знову приправ. Наприкінці додай нарізані помідори, закрий кришкою афганський казан і готуй всі разом близько 60 хвилин.
4. Свиняча рулька з рисом та грибами в афганському казані
Замість рису можна використовувати гречку, булгур або іншу улюблену крупу.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої рульки, 600 г рису, 500 г печериць, 2 моркви, 1 цибулина, 1,2 л води або бульйону, олія, спеції.
Приготування: Промий, обсуши і обсмаж рис на сухій сковороді. Тонко наріж цибулю і моркву, відправ їх на дно афганського казана з маслом і обсмаж до золотистості.
Зараз читають:Котлети зі свинячої печінки: 15 чудових рецептів на будь-який смак
Свинячу кермо натрій спеціями і виклади до овочів. Додай нарізані печериці, трохи перемішай і засип зверху рис. Влий воду або бульйон, закрий кришкою казан і готуй всі разом 40 хвилин.
5. Свиняче кермо з квашеною капустою в афганському казані
У найкращих традиціях класичної німецької кухні.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої рульки, 600 г квашеної капусти, 2-3 помідори, 2 моркви, 2 цибулини, 2 стебла селери, 500 мл води або бульйону, спеції.
Приготування: Надріж кермо поперек тільки по шкірі, обсмаж до легкого рум'янцю, дай охолонути і наріж на шматочки. Подрібни цибулю і селеру, натрій моркву і довільно наріж помідори.
Виклади цибулю на дно казана, приправ, а потім додай селеру і моркву. Розклади злегка віджату квашену капусту, помідори, знову приправ і злегка перемішай. Наприкінці – додай свинячу кермо і воду або бульйон. Закрий кришкою афганський казан і готуй все 1 годину на середньому вогні.
6. Свиняча рулька з кабачками та баклажанами в афганському казані
Напевно захочеться повторити, адже для цього рецепту потрібні прості та доступні інгредієнти.
Тобі знадобиться: 2 свинячі рульки, 500 г картоплі, 2 баклажани, 2 кабачки, 2 болгарські перці, 3 помідори, 2 моркви, 2 цибулини, спеції.
Приготування: Натріть рульки спеціями і крупно наріж всі овочі. Виклади цибулю та свинину в афганський казан, а потім додай решту овочів, але щоб кабачки та помідори були зверху. Приправ за смаком. Можеш додати зелень, чилі або часник, а воду доливати не обов'язково. Закрий кришкою казан і готуй близько 1 години.
Зараз читають:Тісто для пасок: 20 найпростіших рецептів на Великдень
7. Свиняче кермо з імбиром в афганському казані
Пряне та пікантне кермо з легкими східними нотками.
Тобі знадобиться: 2 свинячі рульки, 2 моркви, 3 цибулини, 2 головки часнику, 10 см кореня імбиру, 2 ч.л. чорного чаю, 1-1,5 л квасу чи темного пива, сіль, спеції.
Тонко наріж частину часнику та імбиру, і нашпигуй ними рульки. Виклади свинину в казан і додай крупно нарізані овочі, часник і імбир, що залишився. Присип все чаєм і спеціями, залий квасом або пивом, закрий афганський казан і доведи до кипіння. Після чого туші свинячу кермо на мінімальному вогні протягом 1,5 годин.
8. Свиняча кермо в томатному соку в афганському казані
Ідеально підійдуть італійські спеції із сушеними ароматними травами.
Тобі знадобиться: 2 свинячі рульки, 1 л томатного соку, 2 цибулини, 1 головка часнику, 30 мл оливкової олії, олія, сіль, паприка, сушений базилік, спеції.
Приготування: Очисти та подрібни часник, змішай його зі спеціями та оливковою олією. Злегка надріж рульку зверху і натрій її цим маринадом, а потім залиши на 2-3 години в холодильнику.
Розігрів афганський казан з рослинною олією і обсмаж тонко нарізану цибулю. Додай свиняче кермо і залий все томатним соком, щоб він покривав м'ясо. Закрий кришкою казан і готуй 1,5-2 години на слабкому вогні після кипіння.
Джерело: dietcenter.com.ua