20 рецептів курки каррі, які готуються простіше простого

Ця добірка точно сподобається всім любителям індійської кухні – у ній зібрані чудові рецепти курки каррі. Готувати таку страву слід у глибокій сковорідці або сотейнику з товстим дном, а подавати рекомендуємо з вареним рисом, овочевим салатом та кукурудзяними коржами!

Зміст

  • 1. Класична курка каррі
  • 2. Курка каррі з баклажанами
  • 3. Курка каррі з овочами та кокосовими вершками
  • 4. Курка каррі з грибами
  • 5. Курка каррі з ананасами
  • 6. Курка каррі зі сметаною
  • 7. Курка каррі по-тайськи
  • 8. Курка каррі з броколі та кокосовими вершками
  • 9. Курка каррі з квасолею та помідорами
  • 10. Курка каррі з цвітною капустою та зеленим горошком
  • 11. Соковита курка каррі без молока
  • 12. Курка каррі зі шпинатом
  • 13. Курка каррі з рисом
  • 14. Курка каррі з кабачками та помідорами
  • 15. Курка каррі з бататом у духовці
  • 16. Курка каррі із солоними огірками та сметаною
  • 17. Курка каррі з яблуком та селера
  • 18. Курка каррі з курагою
  • 19. Курка каррі з сочевицею
  • 20. Курка каррі з гарбузом
  • 1. Класична курка каррі

    Якщо немає кокосового молока, тоді можеш використовувати мигдальне чи вівсяне.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 200 г помідорів, 150 г цибулі, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. тертого імбиру, 1 стручок перцю чилі, 200 мл кокосового молока, 30 г топленої олії, 1 ст.л. муки|борошна|, 1 ч.л. каррі, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Приготування: Наріж курку та підготовлені овочі. Змішай м'ясо з меленим перцем і сіллю, і обсмаж до рум'яної скоринки. Окремо підрум'яні цибулю, додай помідори, імбир, часник, гострий перець і готуй ще 5-7 хвилин. Всип каррі, борошно і сіль, влий кокосове молоко і прокип'яти 2 хвилини. Додай курку на сковорідку і тушкуй разом під кришкою 10 хвилин.

    2. Курка каррі з баклажанами

    Перед подачею страва має чверть години настоятися під кришкою.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 г баклажанів, 1 стручок гострого перцю, 3 зубчики часнику, 2 цибулини, 250 мл кокосового молока, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. рибного соусу, 2 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, сіль за смаком.

    Приготування: Куряче філе наріж, змішай з рибним соусом, меленим перцем і обсмаж на олії до золотистої скоринки. Наріж баклажани, гострий перець, очищений часник і цибуля. На окремій сковороді обсмажте цибулю з часником, всип гострий перець, каррі і готуй 2 хвилини. Додай баклажани, обсмажуйте все разом ще 10 хвилин, а потім виклади м'ясо і влий кокосове молоко. Протушкувати протягом 8-10 хвилин, посолити і зняти з вогню.

    3. Курка каррі з овочами та кокосовими вершками

    Ступінь гостроти можна регулювати, додаючи різну кількість часнику, імбиру та червоного перцю.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 150 г болгарського перцю, 150 г помідорів, 100 г кабачків, 200 г цибулі, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. тертого імбиру, 100 г кокосових вершків, 2 ст. олії, 1,5 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. солі, 100 мл кип'яченої води.

    Приготування: Наріж куряче філе та очищені овочі. Обсмажити м'ясо на олії до красивої скоринки. Окремо обсмажте цибулю з імбиром і часником, додай каррі, червоний перець, болгарський перець, помідори та кабачки. Через 3 хвилини влий воду, змішану з кокосовими вершками, і протушкуй разом 10 хвилин. Виклади на сковорідку шматочки курки, посоліть і готуй ще 8 хвилин.

    4. Курка каррі з грибами

    Помідори краще почистити від плівки.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 200 г грибів, 200 г помідорів, 150 г цибулі, 3 зубчики часнику, 1 стручок гострого перцю, 1 ч.л. тертого імбиру, 200 мл кокосового молока, 2 ст. топленої олії, 1,5 ч.л. каррі, 1 ч.л. дижонської гірчиці, сіль за смаком.

    Приготування: Наріж курку, гриби, помідори, гострий перець, цибулю та часник. Обсмажити м'ясо на олії до золотистого кольору. Окремо обсмажте цибулю з часником і гострим перцем, додай імбир і каррі. Через 2 хвилини всип помідори та гриби, готуй ще 10 хвилин, а потім додай кокосове молоко та дижонську гірчицю. Прокип'яти соус, що вийшов, протягом 2 хвилин, виклади смажену курку і посоли. Протушкуй блюдо ще 10-12 хвилин.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів желе з вишні з желатином

    5. Курка каррі з ананасами

    Можеш використовувати як свіжий, і консервований ананас.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 200 г ананасів, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. тертого імбиру, 1 стручок перцю чилі, 30 г топленої олії, 250 мл кокосових вершків, 2 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Курку наріж, змішай з меленим перцем і сіллю, і обсмаж на швидкому вогні до гарної скоринки. Обсмаж цибулю до прозорості, додай часник, перець чилі, імбир та каррі. Через 2 хвилини додай ананаси та теплі вершки, прокип'яті 5 хвилин. Виклади обсмажену курку, посоліть і томи 10 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    6. Курка каррі зі сметаною

    Тут обов'язково знадобиться сметана з високим відсотком жирності.

    Тобі знадобиться: 800 г курки, 200 г цибулі, 3 зубчики часнику, 1 стручок гострого перцю, 10 г кореня імбиру, 200 г жирної сметани, 2 ст. олії, 1 ст.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. меленого коріандру, сіль до смаку, 150 мл кип'яченої води.

    Приготування: Наріж курку, гострий перець та очищену цибулю. Імбир та часник очисти, подрібни в блендері. М'ясо змішай з меленим перцем, коріандром та сіллю, обсмаж на швидкому вогні до рум'яності. Окремо обсмажте цибулю з часником, додай імбир, гострий перець, каррі і готуй ще 2 хвилини. Влий воду, змішану зі сметаною, посоли і додай сюди шматочки курки. Протушкуй всі разом під кришкою 7-8 хвилин.

    7. Курка каррі по-тайськи

    Чудова страва зі свіжим ароматом та багатим насиченим смаком.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 10 г кореня імбиру, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, сік половини лайма, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. меду, 150 мл кокосового молока, 30 г топленої олії, 2 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, сіль за смаком, 100 мл курячого бульйону.

    Приготування: Наріж куряче філе, очищений часник та цибулю. Імбир очисти та подрібни в блендері. На півгодини замарин курку в соєвому соусі з часником, соком лайма, медом і меленим перцем. Обсмажити м'ясо на олії до золотистого кольору. Окремо обсмажте цибулю до прозорості, додай імбир, каррі, кокосове молоко і бульйон, провари 5 хвилин. Виклади м'ясо в цей соус, посоли та томи всі разом ще 10 хвилин.

    8. Курка каррі з броколі та кокосовими вершками

    Завжди з'їдається до останньої крихти!

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 300 г броколі, 2 цибулини, 1 ч.л. тертого імбиру, півстручка гострого перцю, 2 ст. олії, 100 мл кокосових вершків, 1,5 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. солі, 100 мл курячого бульйону.

    Приготування: Курку наріж, змішай з меленим перцем, сіллю та обсмаж на швидкому вогні до рум'яної скоринки. Наріж гострий перець, броколі та очищену цибулю. Обсмажити цибулю з перцем, додати імбир, каррі та бульйон, змішаний з кокосовими вершками. Протушкуй 2 хвилини, додай шматочки курки та броколі. Посоли, накрий кришкою і томи всі разом 10 хвилин.

    9. Курка каррі з квасолею та помідорами

    У цьому рецепті борошно виконує роль загусника.

    Тобі знадобиться: 400 г курки, 200 г консервованої квасолі, 2 середні помідори, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 1/2 стручка гострого перцю, 10 г кореня імбиру, 200 мл кокосового молока, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. борошна, 1 ст. каррі, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж і обсмаж курку до золотистої скоринки. Подрібни помідори, гострий перець, очищену цибулю, імбир та часник. Обсмаж цибулю з часником до прозорості, додай імбир, гострий перець, помідори, борошно, каррі та томи всі разом 5 хвилин. Влий молоко, додай квасолю та шматочки курки. Посоли, накрий кришкою та туші на слабкому вогні ще 8 хвилин.

    10. Курка каррі з цвітною капустою та зеленим горошком

    Перець чилі попередньо слід очистити від насіння.

    Зараз читають:Секрети заготовок: мариновані патисони на зиму

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 200 г цвітної капусти, 150 г зеленого горошку, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 1 стручок перцю чилі, 250 мл кокосового молока, 30 г топленої олії, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ч. л. меленого імбиру, 2 ч.л. каррі, сіль до смаку, 100 мл води.

    Приготування: Наріж курку, цвітну капусту, перець чилі, цибулю та часник. Замарин м'ясо на 15 хвилин у меленому імбирі та каррі, а потім обсмаж на швидкому вогні до напівготовності. Окремо підрум'яні цибулю з часником, додай капусту, гострий перець, молоко і воду, змішану з томатною пастою. Провари 10 хвилин, додай смажену курку та зелений горошок. Посоли, зменш вогонь до мінімального і туші 10-12 хвилин під кришкою.

    11. Соковита курка каррі без молока

    Ще одна оригінальна версія популярної страви!

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 100 г помідорів, 100 г цибулі, 1 зубчик часнику, 10 г кореня імбиру, 1 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1,5 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі, 100 мл курячого бульйону.

    Приготування: Наріж курку, помідори та очищену цибулю. Імбир з часником очисти та подрібни у блендері. Обсмажити курку на олії до рум'яної скоринки. Окремо підрум'яні цибулю з часником, додай помідори, імбир, соєвий соус і спеції. Протушкуй 10 хвилин, влий гарячий бульйон і додай курку. Посолити, зменшити вогонь до мінімального і готуй разом 10 хвилин.

    12. Курка каррі зі шпинатом

    При подачі посипати все дрібно нарубаною зеленню.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 150 г помідорів, 100 г цибулі, 2 зубчики часнику, 1 стручок перцю чилі, 100 г шпинату, 1 ч.л. тертого імбиру, 250 мл кокосового молока, 2 ст. олії, 1 ст.л. муки|борошна|, 1 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. кмину, 0,5 ч.л. куркуми, сіль за смаком.

    Приготування: Наріж куряче філе та підготовлені овочі. Змішай м'ясо зі спеціями та борошном, обсмаж на швидкому вогні до рум'яної скоринки. Окремо обсмажте цибулю з часником і перцем чилі, додай помідори, імбир і кокосове молоко, протушкуй 5 хвилин. Виклади шматочки м'яса в цей соус і томи ще 8-10 хвилин. Посолити, додати шпинат і через 1 хвилину зняти з вогню.

    13. Курка каррі з рисом

    В Індії таку страву зазвичай готують із рисом жасмин чи басмати.

    Тобі знадобиться: 600 г курки, 200 г рису, 2 зубчики часнику, 200 г цибулі, 1/2 стручка гострого перцю, 1 ст.л. томатної пасти, 30 мл олії, 2 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленої кориці, 0,5 год, л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. меленого імбиру, сіль за смаком, 500 мл курячого бульйону.

    Приготування: Курку наріж, змішай зі спеціями та обсмаж на швидкому вогні до рум'яної скоринки. Наріж гострий перець, очищену цибулю та часник. Окремо підрум'янити цибулю на олії до м'якості, додай гострий перець, часник, томатну пасту та бульйон і доведи до кипіння. Додай шматочки м'яса, всип промитий рис і посолити. Потім курку каррі з рисом на повільному вогні ще 15 хвилин.

    14. Курка каррі з кабачками та помідорами

    Використовуй курячу грудку або філе з стегенця.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 150 г кабачків, 150 г помідорів, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 200 мл кокосового молока, 1 ст.л. каррі, 1 ч.л. меленого імбиру, 1 ст. муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 100мл води.

    Приготування: Курку наріж, змішай з каррі, борошном і обсмаж на швидкому вогні до рум'яної скоринки. Наріж кабачки, помідори, цибулю та часник. На окремій сковороді обсмажте цибулю з часником, додай кабачки, помідори і готуй 5-8 хвилин, часто помішуючи. Влий гаряче кокосове молоко, додай обсмажену курку, пропущений через прес часник та сіль. Накрий кришкою та протушкуй всі разом 8-10 хвилин.

    15. Курка каррі з бататом у духовці

    Аналогічно можеш приготувати і зі звичайною картоплею.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 200 г батату, 100 г помідорів, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 стручок перцю чилі, 150 мл кокосового молока, 1 ст.л. олії, 1 ст.л. муки|борошна|, 1 ч.л. меленого імбиру, 2 ч.л. каррі, мелений чорний перець і сіль за смаком.

    Зараз читають:15 супів з кокосовим молоком для тих, хто любить смачно поїсти

    Приготування: Наріж курку, батат, помідори, перець чилі, цибулю та часник. Змішай м'ясо зі спеціями, борошном та перцем чилі, та обсмаж на швидкому вогні до рум'яного кольору. Переклади в жароміцну форму, додай овочі, кокосове молоко та сіль. Накрий подвійним шаром фольги та запікай 45 хвилин при 180 градусах.

    16. Курка каррі із солоними огірками та сметаною

    Замість порошку каррі можна також взяти спеціальну пасту.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 100 г солоних огірків, 200 г цибулі, 3 зубчики часнику, 1/2 стручка перцю чилі, 1 ч.л. тертого імбиру, 30 г топленої олії, 3 ст.л. сметани, 1,5 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, сіль за смаком, 100 мл курячого бульйону.

    Приготування: Наріж курячу грудку, солоні огірки, перець чилі, очищену цибулю та часник. Змішай м'ясо зі спеціями та обсмаж на швидкому вогні до рум'яної скоринки. Окремо підрум'яні цибулю з часником і перцем чилі. Додай огірки, імбир та бульйон, змішаний зі сметаною. Протушкуй 5 хвилин, додай смажене м'ясо, посоліть і готуй все разом ще 6-8 хвилин.

    17. Курка каррі з яблуком та селера

    Обов'язково сподобається любителям сміливих смакових поєднань.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 кисле яблуко, 100 г стебел селери, 1 стручок гострого перцю, 2 зубчики часнику, 2 цибулини, 200 мл кокосового молока, 2 ст.л. олії, 2 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. меленого коріандру, сіль за смаком.

    Приготування: Наріж куряче філе, яблуко, селера, гострий перець, цибуля та часник. Обсмажити м'ясо на швидкому вогні до красивої скоринки. Окремо підрум'яні цибулю з часником і гострим перцем, додай яблуко, селера, спеції та туші 2-3 хвилини, часто помішуючи. Влий кокосове молоко, додай шматочки курки, посоли і томи всі разом 10 хвилин.

    18. Курка каррі з курагою

    Замість бульйону можна використовувати просто кип'ячену воду.

    Тобі знадобиться: 600 г курки, 100 г кураги, 100 г цибулі, 1/2 стручка перцю чилі, 2 зубчики часнику, 10 г кореня імбиру, 100 г кокосових вершків, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. муки|борошна|, 2 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, сіль за смаком, 100 мл курячого бульйону.

    Приготування: Наріж курку, курагу, перець чилі, очищену цибулю, імбир та часник. Змішай курку з борошном та спеціями, обсмаж на швидкому вогні до гарної скоринки. Окремо підрум'яні цибулю з часником і перцем чилі. Додай імбир, курагу та кокосові вершки, змішані з бульйоном. Протушкуй 5 хвилин, додай шматочки м'яса, посоліть і томи все разом ще 5-10 хвилин.

    19. Курка каррі з сочевицею

    Оригінальний рецепт ситної страви на вечерю!

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 300 г консервованої сочевиці, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, 200 мл кокосового молока, 2 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, сіль за смаком.

    Приготування: Наріж та обсмаж куряче філе до золотистого кольору. Окремо підрум'яні подрібнену цибулю з часником, додай спеції, кокосове молоко, сочевицю і протушкуй всі разом 5 хвилин. Виклади обсмажені шматочки курки, посоліть, накрий кришкою і томи ще 10 хвилин.

    20. Курка каррі з гарбузом

    Нарізай м'ясо та гарбуз шматочками приблизно однакового розміру.

    Тобі знадобиться: 400 г курки, 200 г гарбуза, 1 стручок гострого перцю, 2 зубчики часнику, 100 г цибулі, 200 мл кокосового молока, 2 ст.л. олії, 2 ч.л. каррі, 1 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, сіль за смаком, 100 мл курячого бульйону.

    Приготування: Курку наріж, змішай з меленим перцем і сіллю, і обсмаж на швидкому вогні. Наріж гарбуз, гострий перець, очищену цибулю та часник. Обсмажити цибулю на олії, додати гострий перець, часник, спеції та гарбуз. Через 5 хвилин влий молоко, додай обсмажену курку та посоли. Накрий кришкою та протушкуй на слабкому вогні 8-10 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *