Один із найпростіших та універсальних способів приготувати яловичину – це зробити її на сковороді. Тут важливо тільки не пересушити м'ясо, тому що воно може стати жорстким. Але щоб цього не сталося, достатньо лише слідувати перевіреним рецептам!
Зміст
1. Яловичина з цибулею на сковороді
Базовий рецепт тушкованої яловичини на всі випадки життя.
Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 1 цибулина, по 0,5 ч.л. солі та цукру, спеції, 100 мл води.
Приготування: Наріж яловичину шматочками, виклади в розігріте масло і посип цукром, сіллю та спеціями. Жар на сильному вогні 10 хвилин|мінути|, помішуючи. Додай нарізану цибулю, смаж ще 5 хвилин і влий гарячу воду. Туші під кришкою півгодини на мінімальному вогні.
2. Яловичина з часником та чилі на сковороді
Пікантні смажені м'ясо на обід або вечерю. Радимо подавати із гарніром.
Тобі знадобиться: 1 кг яловичини, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, 2 фіолетові цибулини, спеції.
Приготування: Наріж яловичину смужками та обсмаж її в маслі 8-10 хвилин до рум'яності. Додай подрібнену цибулю, часник і чилі, приправ та продовжуй смажити, помішуючи, до готовності.
3. Яловичина з підливою на сковороді
Виходить щось на кшталт гуляшу – чудова основна страва для всієї родини.
Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 1 цибулина, 1 морква, 350 мл води або бульйону, спеції.
Приготування: Наріж яловичину середніми шматочками і жар 10 хвилин, помішуючи. Додай дрібно нарізану цибулю і крупно нарізану моркву, і смажу ще 7 хвилин. Влий воду і спеції, і туші всі разом 1,5-2 години на мінімальному вогні під кришкою.
Зараз читають:20 швидких та смачних соусів для курки
4. Стейк із яловичини на сковороді
Час приготування залежить від того, якому ступеню прожарювання ти віддаєш перевагу.
Тобі знадобиться: 1 стейк яловичини, по 2 щіпки солі та меленого чорного перцю, 1 ч.л. оливкової олії.
Приготування: Посоли та поперчи яловичий стейк. Сковорідку змасти олією та розігрій. Обсмаж стейк по 1-2 хвилини з двох сторін на сильному вогні, а вже потім доведи до готовності на слабкому вогні.
5. Яловичина в соєвому соусі на сковороді
Особливо гармонійно така яловичина поєднується з азіатською локшиною.
Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 50 мл соєвого соусу, 50 мл води, 1 перець чилі, спеції.
Приготування: Наріж яловичину і змішай її з соєвим соусом, спеціями, подрібненим часником і чилі. Залиш на 1-2 години. Наріж цибулю пір'ям, обсмаж до прозорості і додай яловичину. Жар 10-15 хвилин|мінути|, помішуючи. Влий воду і протушкуй яловичину до м'якості під кришкою на слабкому вогні.
6. Яловичина в томатному соусі на сковороді
Легкий та смачний соус на основі томатної пасти та каррі.
Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 50 мл води, 2 зубчики часнику, 3 ст. томатної пасти, 1 ст. каррі, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж яловичину на сильному вогні до золотистості, помішуючи. Додай подрібнений часник, каррі та томатну пасту. Перемішай, влий воду, приправ на смак і туши всі півгодини під кришкою на слабкому вогні.
7. Яловичина зі сметаною на сковороді
Радимо посипати готову яловичину рубаною зеленню під час подачі.
Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 1 цибулина, 3 ст. сметани, 2 ст. борошна, спеції, 2 лаврові листи.
Приготування: Наріж яловичину, обсмаж її до золотистості, додай тонко нарізану цибулю і смажу ще 5 хвилин. Приправте, додай всі спеції і сметану, і перемішай. Розведи борошно в склянці теплої води, влий туди ж і тушкуй яловичину 1 годину під кришкою на мінімальному вогні.
8. Яловичина з картоплею на сковороді
Смачніше простої смаженої картоплі може бути тільки смажена картопля з м'ясом.
Тобі знадобиться: 700 г яловичини, 400 г картоплі, 2 цибулини, 1 ст. олії, 60 г вершкового масла, спеції, зелень.
Приготування: Наріж яловичину шматочками та обсмаж 10 хвилин на суміші олій, помішуючи. Додай нарізану брусочками картоплю, залиш на 3 хвилини під кришкою і перемішай. Готуйте ще 15 хвилин під кришкою, періодично помішуючи. Додай подрібнену цибулю, смаж все разом ще 5 хвилин і в кінці – додай спеції та зелень.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів варення з яблук
9. Яловичина з грибами на сковороді
Готову страву можна традиційно посипати зеленню чи тертим сиром.
Тобі знадобиться: 600 г яловичини, 350 г грибів, 5 ст. майонезу або сметани, 2 цибулини, спеції, 2-3 склянки води.
Дрібно наріж і обсмаж яловичину, помішуючи, до рум'яності. Додай нарізану цибулю та смажу ще 3 хвилини. Додай нарізані гриби та через пару хвилин – майонез, воду та спеції. Туші всі разом 1,5 години під кришкою на мінімальному вогні.
10. Яловичина з овочами на сковороді
Залежно від сезону, можеш додати якісь інші овочі на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 400 г яловичини, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1 морква, спеції, 50 мл води.
Приготування: Наріж яловичину, приправ та обсмаж 10 хвилин до рум'яності. Додай цибулю і смажу ще пару хвилин, помішуючи. Потім всип терту моркву, а через 5 хвилин – нарізаний перець. Влий воду, протушкуй всі 7 хвилин, додай помідори, протушкуй ще 5 хвилин і зніми страву з вогню.
11. Яловичина у червоному вині на сковороді
Така яловичина гідно прикрасить святковий стіл із особливого приводу.
Тобі знадобиться: 600 г яловичини, 100 мл червоного сухого вина, 200 мл води, 1 ст. муки|борошна|, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ч. л. паприки, спеції, 2 зубчики часнику, зелень.
Приготування: Наріж яловичину шматочками, обсмаж її до рум'яності з усіх боків, посоліть і змішай з борошном. Додай паприку та спеції за смаком, влий вино та гарячу воду. Туші всі 1:00 під кришкою на слабкому вогні. Додай подрібнений часник, зелень та томатну пасту, і протушкуй ще 2-3 хвилини.
12. Яловичина у пиві на сковороді
А яке саме пиво взяти – вибирай на власний смак.
Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 1 фіолетова цибулина, 1 ч.л. борошна, 1 склянку пива, 1 склянку води, спеції.
Приготування: Наріж яловичину, обсмаж до рум'яності та відклади убік. У тій же сковороді обсмажити нарізану пір'ям цибулю, додати борошно і перемішати. Поверни яловичину до цибулі, приправ, влий пиво та воду. Доведи все до кипіння та туші приблизно 45 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Зараз читають:15 рецептів желе із чорниці, які порадують своїм смаком
13. Бефстроганів із яловичини на сковороді
Добірка була б не повною без цього класичного рецепту.
Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 100 г 20% сметани, 3 ст. томатного соусу, 100 мл води, 1 ст.л. борошна, 15 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Наріж яловичину смужками, змішай її з борошном і обсмаж частинами до рум'яності в один шар. Відклади убік і в тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю та часник. Додай вершкове масло, поверни назад м'ясо і додай сметану, кетчуп та воду. Приправ за смаком та туші все під кришкою 30-60 хвилин до м'якості м'яса.
14. Яловичина по-азіатськи на сковороді
Цікава страва для любителів китайської та корейської кухні.
Тобі знадобиться: 1 кг яловичини, 2 яйця, 4 болгарські перці, 1 морква, 1 цибулина, 5 зубчиків часнику, 50 г імбиру, 5 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. крохмалю, 100 г стручкової квасолі, 2 ст.л. устричного соусу, спеції, кунжут.
Приготування: Наріж яловичину тонкою соломкою та змішай із сирими яйцями, соєвим соусом, спеціями та ложкою крохмалю. Залиш на 1 годину. Наріж соломкою всі овочі, подрібни часник та імбир. Швидко обсмаж яловичину в олії на сильному вогні і відклади убік.
У тій же сковороді обсмаж відразу всі овочі зі стручковою квасолею, через пару хвилин додай до них яловичину, устричний соус і ще трохи соєвого соусу. Додай часник, імбир та спеції, смажу все ще пару хвилин, зніми з вогню і посип кунжутом.
15. Яловичина у вершково-томатному соусі на сковороді
Радимо брати вершки пожирніше, щоб м'ясо вийшло ніжнішим.
Тобі знадобиться: 500 г яловичини, спеції, 70 мл вершків, по 50 мл сметани та томатного соусу, 40 мл води, 1 ч.л. крохмалю.
Приготування: Наріж яловичину шматочками, приправ та обсмаж до рум'яності. Розведи крохмаль у воді, змішай його зі сметаною, вершками та томатним соусом до однорідності. Влий все до яловичини та туші 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua