Цукати з абрикосів: 5 простих та неймовірно смачних рецептів

Хочеш справжні ласощі, які поєднують у собі насичений смак літніх фруктів та карамельну насолоду? Тоді обов'язково скуштуй цукати з абрикосів, а ми розповімо 5 легких рецептів, як їх приготувати! Готові цукати можна додавати в десерти, випічку, каші або просто їсти з чаєм.

Зміст

  • 1. Цукати з абрикосів без сушарки
  • 2. Цукати з абрикосів із лимонною кислотою
  • 3. Цукати з абрикосів у сушарці
  • 4. Цукати з абрикосів у духовці
  • 5. Цукати з абрикосів із лимонним соком
  • 1. Цукати з абрикосів без сушарки

    Виходить так смачно, що тобі одразу захочеться приготувати ще одну порцію.

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 500 г цукру, 1 склянка води.

    Приготування: Видалити кісточки з абрикосів. Звари сироп з води та цукру, залий абрикоси і залиш на 10-12 годин. Після чого доведи до кипіння, проварити 5-7 хвилин і знову залиши на 10-12 годин.

    Повтори все це 3-4 рази, а потім відкинь абрикоси на друшляк і дай їм добре стекти. Розклади їх в один шар на блюдо і залиш на свіжому повітрі, поки не підсохнуть. Бережи готові цукати в скляних банках.

    Зараз читають:10 найкращих рецептів, як приготувати ліниві голубці на сковороді

    2. Цукати з абрикосів із лимонною кислотою

    Завдяки додаванню лимонної кислоти сироп точно не зацукриться.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти, 300мл води.

    Приготування: Видалити кісточки з абрикосів. Звари сироп з води та цукру, і обов'язково додай лимонну кислоту. Відправте абрикоси в приготовлений сироп і проваріть 15 хвилин.

    Потім виклади заготовки на застелене пергаментом лист і відправте на 2 години в духовку при 50-70 градусах. Переклади цукати на решітку або сітку та залиш на 1-3 дні на свіжому повітрі для остаточного підсихання. Обваляй готові цукати у цукровій пудрі за бажанням.

    3. Цукати з абрикосів у сушарці

    Найзручніший і найшвидший спосіб приготування будь-яких цукатів.

    Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 250 г цукру, 50 мл води.

    Приготування: Видалити кісточки з абрикосів, засип половинки цукром і залиш на 10-12 годин. Після чого влий воду, доведи до кипіння і зніми каструлю з вогню. Дай абрикосам настоятися 8 годин і відкинь їх на друшляк.

    Зараз читають:Свиняча шия в духовці: 12 рецептів до свята та на кожен день

    Доведи цукровий сироп до кипіння ще раз, виклади в нього абрикоси та проварити 5 хвилин. Зніми з вогню, залиш на 2 години і знову відкинь на друшляк. Розклади фрукти на піддони сушарки та суші за інструкцією близько 8-12 годин.

    4. Цукати з абрикосів у духовці

    Якщо мінімальна температура в твоїй духовці вища, то просто відкрийте дверцята.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 2 склянки цукру, 3 г лимонної кислоти, 1,5 склянки води.

    Розділи абрикоси на половинки і видали кісточки. Залий плоди окропом на 2-3 секунди і потім одразу опусти їх у холодну воду. Дай абрикосам стекти.

    Звари сироп з води та цукру, відправь у нього абрикоси і знову доведи до кипіння. Зніміть заготівлю з вогню і залиште на 8-10 годин. Повтори процес варіння та охолодження ще 2 рази, а востаннє – додай лимонну кислоту. Після чого дай цукатам стекти та суші їх 8-10 годин у духовці при 45 градусах.

    Зараз читають:Пісний майонез у домашніх умовах – 20 найкращих рецептів приготування

    5. Цукати з абрикосів із лимонним соком

    Не виливай сироп, що залишився, а використовуй його для інших заготовок.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 400 г цукру, 1 ст. лимонного соку, 100мл води.

    Приготування: Розріж абрикоси навпіл і видали кісточки. Звари сироп з води та цукру, і додай до нього лимонний сік. Виклади абрикоси в сироп, що вийшов, і вари 3 хвилини. Після чого зніми каструлю з вогню, але залиши абрикоси в сиропі ще на 4-6 годин.

    Повтори попередній крок ще 2 рази, але після останнього варіння залиши абрикоси наполягати на всю ніч. Відкинь їх на друшляк і дай стекти. Розклади заготовки на піддони сушарки та суші за інструкцією до 16 години при 40-50 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *