Є різні способи зробити оладки пишними та повітряними. Можна додати соду або розпушувач, а можна приготувати їх на дріжджах. Але подібний варіант вимагає трохи більше часу, тому що тесту треба піднятися. Ділимося 15 чудовими рецептами!
Зміст
1. Оладки на дріжджах та кефірі
Класичні оладки із доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 400 мл кефіру, 12 г сухих дріжджів, 2 яйця, 350 г борошна, 3 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Злегка підігрій кефір і розведи в ньому дріжджі. Додай яйця, цукор і сіль і перемішай. Поступово додай борошно, що просіює, перемішай тісто і залиш його під плівкою на півгодини. Обсмажити оладки на сковороді на середньому вогні з двох сторін.
2. Оладки на дріжджах та молоці
Для приготування оладок найзручніше використовувати сухі швидкодіючі дріжджі.
Тобі знадобиться: 350 мл молока, 1 ч.л. сухих дріжджів, 3 ст. цукру, 1 щіпка солі, 2 склянки борошна, 1 ст. олії, 1 яйце.
Розведи в теплому молоці дріжджі, цукор і пару ложок борошна. Залиш опару на 15 хвилин і потім додай сіль, яйце, масло і борошно, що залишилося. Залиш тісто в теплі ще на півгодини і потім обсмаж оладки.
3. Оладки на дріжджах та рослинному молоці
Спробуй на кокосовому чи мигдальному – це окреме задоволення.
Тобі знадобиться: 350 мл рослинного молока, 1 яйце, 2 ст. коричневого цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. кокосової олії, 2 склянки борошна.
Змішай всі сухі інгредієнти, а тепле молоко – зби з яйцем. З'єднай обидві маси і додай розтоплену кокосову олію. Залиш тісто на півгодини в теплі і потім обсмажте оладки на сковороді.
Зараз читають:12 легких рецептів варення із чорної смородини без варіння
4. Оладки на дріжджах з рисовим борошном
А щоб зробити рецепт ще оригінальнішим, пропонуємо додати в тісто ківі.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 1 ківі, 1 яйце, 1,5 ст. цукру, 0,5 ч. л. сухих дріжджів, 6 ст. рисового борошна.
Приготування: Розчини цукор та дріжджі в теплому кефірі. Додай яйце, перемішай і потім додай муку. Наприкінці – втрути нарізане ківі в тісто. Залиш його на півгодини і обсмаж оладки з двох боків.
5. Оладки на дріжджах з вівсяними пластівцями
Чудові оладки на сніданок для любителів вівсянки у різних видах.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 800 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 70 г цукру, 1 щіпка солі, 3 склянки борошна.
Приготування: Розчини дріжджі, цукор, сіль і 1 склянку борошна в 600 мл теплого молока і залиш цю опару в теплі на 15 хвилин. Трохи подрібни вівсяні пластівці і змішай їх з борошном, що залишилося. Після чого відправ все в тісто і збий. Потім влий молоко, що залишилося, знову все перемішай і обсмаж оладки на сковороді.
6. Оладки на дріжджах та воді
Цікавий рецепт оладок, якщо під рукою не було ні кефіру, ні молока.
Тобі знадобиться: 300 мл води, 300 г борошна, 1 яйце, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ст. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Зби теплу воду з яйцем, цукром, сіллю та дріжджами. Поступово додай муку|борошно|, перемішай тісто і залиши його в теплі на півгодини. Обсмажити оладки на сковороді на середньому вогні.
7. Пісні оладки на дріжджах
А в цьому рецепті немає не лише молочних продуктів, а й яєць!
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 330 мл води, 2 ст. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі, 3 ст. рослинного масла.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та влий до них теплу воду з олією. Перемішайте тісто і залиште його на 1 годину в теплі, більше не перемішуючи. Викладай оладки на сковорідку ложкою і смаж їх до рум'яності.
8. Оладки на дріжджах із яблуками
Та сама класика, без якої просто неможливо обійтись.
Тобі знадобиться: 100 мл води, 250 мл молока, 350 г борошна, 20 г цукру, 5 г сухих дріжджів, 2 яйця, 300 г яблук, 1 ст. рослинного масла.
Зараз читають:20 найсмачніших закусок із кабачків на зиму
Приготування: Змішай половину молока, гарячу воду, цукор, дріжджі та 2 ложки борошна. Залиш отриману опару у теплі на 10 хвилин. Додай збиті з маслом яйця, потім – борошно і молоко, що залишилося, і в самому кінці – очищені терті яблука. Залиш тісто в теплі ще на 1 годину і потім обсмажити оладки на сковороді.
9. Оладки на дріжджах із сиром
Оригінальні та ситні оладки до чаю чи кави.
Тобі знадобиться: 250 г сиру, 250 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 300 г борошна, 1 ч.л. сухих дріжджів; 50 г цукру.
Підігрій молоко і додай до нього дріжджі та половину борошна. Перемішати і залишити на 10 хвилин. Збий сир з яйцями та цукром у блендері. З'єднай обидві маси і додай розтоплене вершкове масло. Введи борошно, що залишилося, і залиши тісто в теплі ще на півгодини. Обсмажити оладки до рум'яності з двох сторін.
10. Оладки на дріжджах із бананом
Радимо не прибирати з рецепту цукор, тому що він потрібний для активації дріжджів.
Тобі знадобиться: 2 банани, 250 г борошна, 120 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 2 ст. цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця.
Розчини дріжджі в теплому молоці. Зби яйця з цукром і м'яким вершковим маслом, і з'єднай обидві маси. Туди ж додай подрібнені в пюре банани і знову все збий. В кінці додай муку|борошно|, перемішай тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Обсмажити оладки з двох сторін на розігрітій сковороді.
11. Оладки на дріжджах із начинкою
Начинка може бути будь-яка – від густого варення чи нутелли до смажених овочів чи сиру.
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 1 склянка кефіру, 10 г сухих дріжджів, 1 яйце, 1 ст. цукру, 100 г джему чи іншої начинки.
Приготування: Розчини дріжджі та цукор у теплому кефірі, додай яйце та введи борошно. Перемішайте тісто і залиште його в теплі на 1 годину. Виклади ложку тіста на розігріту сковорідку. Зверху виклади трохи начинки та залий ще ложкою тіста. Жар оладки на середньому вогні з двох боків до рум'яності.
Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли
12. Оладки на дріжджах із цибулею
Для різноманітності розповідаємо рецепт оладок на свіжих пресованих дріжджах.
Тобі знадобиться: 250 мл молока, 30 г свіжих дріжджів, 300 г борошна, 1 цибулина, 1 яйце, 1 ч.л. цукру, спеції, 1 пучок кропу.
Розведи дріжджі та 2 ложки борошна з цукром у теплому молоці. Залиш заготовку на 10 хвилин, а потім додай яйце, спеції і борошно, що залишилося. Подрібни цибулю, обсмаж її до рум'яності і втрути в тісто. Туди ж додай рубаний кріп. Залиш тісто на 40 хвилин у теплі та обсмаж оладки на сковороді.
13. Оладки на дріжджах із гарбузом
Дуже незвичайний рецепт, який легко можна приготувати восени під час гарбуза.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 щіпка солі, 2 ст. меду, 1,5 склянки борошна, 200 г гарбуза, 2 ст. олії, 1 склянка молока.
Натрій гарбуз на дрібній тертці. Змішай всі сухі інгредієнти для тіста, влий тепле молоко та перемішай. Додай яйце та масло, перемішай знову і додай гарбуз. Залиш тісто на 1 годину в теплі і потім обсмажте оладки з двох сторін.
14. Оладки на дріжджах із шинкою
Замість шинки можна взяти ковбасу, сосиски чи будь-які інші м'ясні продукти.
Тобі знадобиться: 100 г шинки, 10 г сухих дріжджів, 1,5 склянки кефіру, 1 склянка борошна, 1 яйце, по 0,5 ч.л. цукру та солі.
Розчини дріжджі в парі ложок теплої води і залиш на 10 хвилин. Зби яйце з цукром і сіллю, і з'єднай обидві маси. Додай теплий кефір та знову перемішай. Потім введи в тісто борошно, а в кінці – втрути нарізану шинку. Залиш тісто на 40 хвилин у теплі та обсмаж оладки.
15. Оладки на дріжджах та сметані
Врахуй, що таке тісто для оладок виходить калорійнішим.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 ч.л. сухих дріжджів, 100 г сметани, 100 мл молока, 1 ст. цукру, 1 щіпка солі.
Змішай тепле молоко , дріжджі, цукор, сіль і 2 ложки борошна, і залиш на 15 хвилин. Потім додай сметану, а за нею – решту борошна. Залиш тісто в теплі ще на півгодини та обсмаж оладки з двох сторін на середньому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua