12 салатів з кількою на зиму, які урізноманітнять твій раціон

Виявляється, найсмачніші рибні консерви легко можна приготувати навіть у домашніх умовах. Одним з таких варіантів є різні салати з кількою на зиму. Розповідаємо 12 простих рецептів!

Зміст

  • 1. Салат з кількою та помідорами на зиму
  • 2. Салат з кількою в томатному соку на зиму
  • 3. Салат з кількою та квасолею на зиму
  • 4. Салат з кількою та буряком на зиму
  • 5. Салат з кількою та болгарським перцем на зиму
  • 6. Салат з кількою та кабачками на зиму
  • 7. Салат із солоною кількою на зиму
  • 8. Салат з відвареною кількою на зиму
  • 9. Салат з кількою та рисом на зиму
  • 10. Салат з кількою та краснодарським соусом на зиму
  • 11. Салат з кількою та баклажанами на зиму
  • 12. Салат з кількою та гарбузом на зиму
  • 1. Салат з кількою та помідорами на зиму

    Класичний рецепт з доступними та дешевими інгредієнтами.

    Тобі знадобиться: 1 кг кільки, 1 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 50 мл олії, 40 г цукру, 30 г солі, 30 мл оцту, спеції.

    Розбери кільку на філе . Натрій моркву на великій тертці, а цибулю з помідорами – пропусти через м'ясорубку.

    Обсмаж моркву в олії до м'якості, додай томат із цибулею, сіль та цукор. Доведи масу до кипіння та виклади кільку. Знову доведи до кипіння та туши салат 1,5 години під кришкою на слабкому вогні. Всип спеції і готуй ще 20 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування – влий оцет. Закатай готовий салат у стерилізовані банки.

    2. Салат з кількою в томатному соку на зиму

    Смачна домашня заготівля, яка легко стане повноцінною вечерею.

    Тобі знадобиться: 500 г кільки, 300 мл томатного соку, 90 г цибулі, 80 г моркви, 120 мл рослинної олії, 20 г цукру, 20 г борошна, 20 мл оцту, сіль, спеції.

    Випотроши кільку, наріж цибулю пір'ям , а морква – натрій на тертці. Обсмажити цибулю в маслі до прозорості, всип моркву і смажити до м'якості. Додай кільку, цукор, сіль та спеції. Розведи борошно в томатному соку (щоб не було грудочок), влий до риби та туши салат 30-40 хвилин на слабкому вогні. Додай оцет, протушкуй салат ще 2 хвилини і закатай у стерилізовані банки.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів баклажанів з помідорами на зиму

    3. Салат з кількою та квасолею на зиму

    Цей ситний салат не потребує жодних окремих доповнень.

    Тобі знадобиться: 4 кг помідорів, 2,5 кг кільки, 1 кг цибулі, 2 кг моркви, 1-1,5 склянки квасолі, 3 ст. солі, 8 ст. оцту, 16 ст. цукру.

    Приготування: Відвари квасолю майже до готовності, випотроши кільку, дрібно наріж цибулю, натрі моркву, а помідори – пропусти через м'ясорубку. Закип'ятити томатну заготовку разом з кількою і проварити 45-50 хвилин на слабкому вогні.

    Окремо обсмажте цибулю з морквою до м'якості і додай їх до кільки. Туди ж всипи квасолю та туши всі разом ще 1 годину. За 5 хвилин до кінця – додай сіль, цукор та оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.

    4. Салат з кількою та буряком на зиму

    У сезон молодих овочів така заготівля обходиться дуже дешево.

    Тобі знадобиться: 3 кг кільки, 500 г буряка, 500 г моркви, 500 г цибулі, 3 кг помідорів, 1 склянка олії, 1 склянка цукру, 3 ст.л. солі, 1 ст. оцтової есенції.

    Помідори очисти від шкірки і подрібни блендером . Розроби кільку, тонко наріж решту овочів. Змішай всі овочі, додай олію та протушкуй 30-40 хвилин на слабкому вогні. Всип цукор, сіль та кільку, і туші ще 1 годину. За 5 хвилин до кінця готування – влий оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.

    5. Салат з кількою та болгарським перцем на зиму

    При бажанні можеш додати трохи гострого перцю для пікантності.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 500 г болгарського перцю, 70 мл оцту, 150 мл рослинної олії, 1,5 кг кільки, 1/4 склянки томатної пасти, 1,5 ст.л . солі, 100 г цукру.

    Приготування: Дрібно наріж всі овочі і протушкуй їх 30 хвилин на слабкому вогні. Додай томатну пасту, олію, сіль, цукор і трохи води. Протушкуй ще 5 хвилин. Шарами виклади очищену кільку та овочі в казан, протушкуй всі разом 2 години на слабкому вогні. Влий оцет, перемішай і протушкуй ще півгодини. Закатай салат у стерилізовані банки.

    6. Салат з кількою та кабачками на зиму

    Точно сподобається всій родині!

    Зараз читають:Секрети заготовок: мариновані патисони на зиму

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 1 кг кільки, 250 г моркви, 250 г цибулі, 1/2 склянки олії, 3 ст.л. оцту, 1/2 склянки томатної пасти, 1/4 склянки цукру, 1 ст. солі, спеції.

    Дрібно наріж всі овочі , обсмаж їх в маслі до м'якості і додай томатну пасту, цукор, сіль та спеції за смаком. Протушкуй овочі близько 1 години на слабкому вогні і додай оброблену кільку. Туши ще 1 годину, влий оцет і закатай салат у стерилізовані банки.

    7. Салат із солоною кількою на зиму

    Найчастіше в подібних рецептах використовується заморожена кілька, але лови альтернативу.

    Тобі знадобиться: 2 кг солоної кільки, 1 кг буряків, 1 кг цибулі, 2 ст. оцтової есенції, 15 ст. цукру, 4 кг помідорів, 2 ст. солі, 1 л олії.

    Половину помідорів пропусти через м'ясорубку, а половину дрібно наріж. Подрібни цибулю, натрій буряк і протушкуй всі овочі близько 20 хвилин. Додай олію, сіль, цукор та спеції, і туші ще 30-40 хвилин. Всип розроблену на філе кільку і протушкуй салат ще 20-25 хвилин на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця – влий оцтову есенцію. Закатай салат у стерилізовані банки.

    8. Салат з відвареною кількою на зиму

    Інша технологія приготування улюбленого салату – для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кільки, 1 склянка томатного соку, 3 кг помідорів, 2 моркви, 1 цибулина, 2 ст. олії, 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, спеції.

    Приготування: Відвари кільку до готовності, остуди та розбери на філе. Дрібно наріж і обсмажте цибулю з морквою в олії до м'якості. Додай нарізані помідори, сіль, цукор, томатний сік і протушкуй до м'якості. Виклади кільку до овочів і продовжуй гасити салат 1 годину на слабкому вогні. За 10 хвилин до кінця приготування – влий оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.

    9. Салат з кількою та рисом на зиму

    Таку заготівлю цілком можна брати із собою у походи чи подорожі.

    Тобі знадобиться: 2 кг кільки, 1,5 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 250 г рису або перловки, 250 мл олії, 50 мл оцту, 1 ст.л. солі, 1 склянку томатного соку, 100 г цукру.

    Приготування: Пропусти помідори, цибулю та моркву через м'ясорубку. Відвари кільку і розбери її на філе. Промий рис. Змішай всі інгредієнти, окрім оцту, доведи до кипіння та протушкуй салат 30-40 хвилин на слабкому вогні. За 10 хвилин до кінця – влий оцет. Закатай готовий салат у стерилізовані банки.

    Зараз читають:10 найсмачніших рецептів паштету зі шпроту

    10. Салат з кількою та краснодарським соусом на зиму

    В міру пікантний та солодкий – захочеться готувати знову та знову.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 500 мл краснодарського соусу, 500 мл олії, 2 кг кільки, 2 ст.л. солі, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 склянка цукру.

    Приготування: Дрібно наріж помідори, подрібни цибулю і моркву натрій. Протушкуй овочі в маслі приблизно півгодини і додай краснодарський соус, сіль та цукор. Протушкуй ще 15 хвилин і всип очищену кільку. Готуйте салат ще 40-45 хвилин, а потім розкладіть його в підготовлені банки і простерилізуйте ще 15 хвилин. Захід салат на зиму.

    11. Салат з кількою та баклажанами на зиму

    З кількома відмінно поєднується значно більше заготовок, ніж здається.

    Тобі знадобиться: 3 кг кільки, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 600 г баклажанів, 3 кг помідорів, 7 ст. цукру, 2 ст. солі, 100 мл оцту, спеції.

    Помідори очисти від шкірки і подрібни блендером . Натрій моркву, наріж очищені баклажани кубиком і подрібни цибулю. Змішай всі овочі, додай сіль, цукор та спеції, і туши заготівлю півгодини. Виклади до овочів оброблену на філе кільку та туші ще 45 хвилин. Влий оцет, протушкуй салат ще 2 хвилини і закатай у стерилізовані банки.

    12. Салат з кількою та гарбузом на зиму

    Незвичайний рецепт для тих, кому вже набридла перевірена класика.

    Тобі знадобиться: 1 кг кільки, 500 г помідорів, 250 г цибулі, 200 г гарбуза, 1 ст. оцту, 1 ст. цукру, 0,5 ст. солі, спеції.

    Натрі помідори з цибулею на тертці або подрібни їх в пюре будь-яким іншим способом. Окремо натрій гарбуз на великій тертці. Обсмаж гарбуз до м'якості і додай томатне пюре, спеції, сіль та цукор. Доведи масу до кипіння, виклади кільку та туши салат 80-90 хвилин на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця готування – влий оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *