Головна перевага перепелиних яєць у салатах – їх акуратний та красивий зовнішній вигляд. Вони маленькі, тому досить лише розрізати їх навпіл, і додавати їх найкраще в останню чергу. Ділимося 15 смачними рецептами!
Зміст
1. Салат з лососем та перепелиними яйцями
Підійде будь-яка слабосолона червона риба.
Тобі знадобиться: 1 качан салату айсберг, 100 г лосося, 300 г помідорів чері, 8 перепелиних яєць, 15 г петрушки, 4 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Довільно наріж салатне листя, а помідори чері та варені перепелині яйця – розріж навпіл. Лосось наріж кубиком, виклади все на салатне листя і посип рубаною петрушкою. Для заправки змішай олію, лимонний сік та спеції.
2. Салат з тунцем та перепелиними яйцями
Легкий та корисний салат для всіх, хто хоче харчуватися смачною та здоровою їжею.
Тобі знадобиться: 1 пучок латуку, 7 помідорів чері, 100 г тунця, 7 яєць перепелиних, 1/2 фіолетової цибулини, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. винного оцту, спеції.
Приготування: Довільно подрібни латук, наріж цибулю пір'ям, розділи тунця на шматки і розріж варені перепелині яйця та помідори чері на половинки. Виклади все на тарілки, посип спеціями і збризкати салат сумішшю оливкової олії та винного оцту.
3. Салат “Гніздо глухаря” з перепелиними яйцями
Ошатний салат, який відмінно прикрасить святковий стіл.
Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 3 картоплини, 1 огірок, 2 курячі яйця, 1/2 фіолетової цибулини, 1 пучок кропу, майонез, спеції, 3-4 перепелині яйця.
Зараз читають:12 незрівнянних салатів з кабачків та помідорів на зиму.
Приготування: Наріж курку смужками, обсмаж її в спеціях і наріж дрібним кубиком. Натрій картоплю на корейській тертці і обсмаж цю соломку до рум'яності маленькими порціями, щоб вона була засмаженою. Відвари і теж наріж курячі яйця дрібним кубиком разом з цибулею та огірком.
Змішай все разом із куркою, заправ майонезом і виклади салат гіркою. Зроби в ньому заглиблення для гнізда і засип його рубаним кропом. Виклади гніздо смаженою картоплею з боків. Відвари перепелині яйця і додай їх у поглиблення зверху.
4. Салат з печінкою тріски та перепелиними яйцями
У цьому салаті печінка тріски буде зовсім не жирною та не важкою.
Тобі знадобиться: 10 помідорів чері, 230 г печінки тріски, 70 г салатного міксу, 1/2 фіолетової цибулини, 1 ст.л. тертого пармезану, 5 перепелиних яєць, оливкова олія, спеції.
Приготування: Наріж помідори чері часточками, цибуля – пір'ям, а печінка тріски – шматочками. Змішай із салатним міксом. Виклади половинки варених перепелиних яєць, збризкати салат олією, приправ і посип його тертим пармезаном.
5. Салат з перепелиними яйцями, авокадо та в'яленими помідорами
Такий ароматний і яскравий він обов'язково всім сподобається.
Тобі знадобиться: 8 перепелиних яєць, 60 г салату Айсберг, 1 авокадо, 1,5 ст. сирного сиру, 4 в'ялені помідори, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Наріж авокадо кубиком, змішай його з подрібненим салатним листям і заправ олією. Додай сирний сир та спеції, і перемішай. Додай рубані в'ялені помідори і нарізані варені яйця перепелині, і знову перемішай.
6. Салат з куркою та перепелиними яйцями
Дуже ситний та красивий салат з великою кількістю інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 1 фіолетова цибулина, 25 г шпинату, 4 перепелині яйця, 10 помідорів чері, 1 авокадо, 3 огірки, 15 г кропу, 45 г пармезану, 2 ст.л. оливкової олії, 1/2 лимона, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Обсмажте курку в спеціях і наріжте її кубиком разом з авокадо і огірками. Тонко наріж цибулю, подрібни кріп і розріж помідори навпіл. Змішай все зі шпинатом, а зверху виклади половинки варених перепелиних яєць. Змішай оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, спеції та здавлений часник. Полів салат цією заправкою і посип тертим пармезаном.
Зараз читають:20 найсмачніших заготовок із калини на зиму
7. Салат Нісуаз з перепелиними яйцями
Популярний класичний рецепт із Ніцци – дуже ситний та гармонійний.
Тобі знадобиться: 200 г салату ромен, 160 г тунця, 6 помідорів чері, 3 перепелині яйця, 100 г стручкової квасолі, 100 г картоплі, 8 оливок, 1/4 фіолетової цибулини, 4 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. дижонської гірчиці, 10 г філе анчоуса, 1 ч.л. бальзаміка.
Приготування: Збий масло, гірчицю, бальзамік та анчоус до однорідності. Картоплю відваріть до готовності і наріж часточками. Відвари стручкову квасолю до м'якості.
Окремо відвари перепелині яйця і розріж їх навпіл разом із помідорами чері. Цибулю наріж пір'ям, а оливки – кільцями. Красиво виклади всі інгредієнти та шматочки тунця на салатне листя та полів салат заправкою.
8. Салат з перепелиними яйцями та руколою
Легкий салат нашвидкуруч – готується буквально за десять хвилин.
Тобі знадобиться: 150 г руколи, 7 перепелиних яєць, 100 г кульок моцарелли, 9 помідорів чері, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. бальзаміка.
Приготування: Відварити перепелині яйця до готовності і розріж їх на половинки разом з помідорами та моцарелою. Змішай все з руколою і збризкати салат маслом і бальзаміком.
9. Салат з перепелиними яйцями та шпинатом
Ще один мінімалістичний рецепт для тих, хто любить простіші салати.
Тобі знадобиться: 1 пучок шпинату, 6 редисок, 6 перепелиних яєць, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. зернистої гірчиці, 1 ч.л. бальзаміка, спеції.
Приготування: Промий та обсуши шпинат. Додай половинки варених перепелиних яєць та тонкі слайси редиски. Змішай олію, зернисту гірчицю, бальзамік та спеції, та полів салат.
10. Дієтичний салат з куркою та перепелиними яйцями
За бажанням замість сметани можеш взяти йогурт або мацоні.
Тобі знадобиться: 1/2 курячого філе, 2 огірки, 70 мл сметани, 6 перепелиних яєць, 1 пучок зелені на смак, спеції.
Приготування: Відвари або запікання курку. Наріж її кубиком разом з огірками і змішай із зеленню. Заправи салат сметаною зі спеціями. Зверху додай половинки варених перепелиних яєць.
11. Весняний салат з яловичиною та перепелиними яйцями
Обов'язково видали у всієї зелені жорсткі стебла.
Зараз читають:Літні страви: 20 найлегших і найсмачніших рецептів
Тобі знадобиться: 1 пучок редиски, 4 огірки, 250 г вареної яловичини, 1 пучок зелені, 2 ч.л. лимонного соку, 4-5 ст. сметани або майонезу, спеції, 4 перепелині яйця.
Приготування: Наріж соломкою овочі та варену яловичину. Подрібни зелень і заправ все сметаною зі спеціями і лимонним соком. Наприкінці додай половинки варених перепелиних яєць.
12. Салат з мідіями, креветками та перепелиними яйцями
Оригінальна суміш азіатських та європейських кулінарних традицій.
Тобі знадобиться: 250 г мідій, 250 г очищених креветок, 1/2 авокадо, 1 помідор, 3 перепелині яйця, 20 г латуку, по 50 мл соєвого соусу та оливкової олії, 2 ч.л. дижонської гірчиці, спеції.
Приготування: Обсмажити до готовності мідії та креветок зі спеціями та ложкою соєвого соусу. Авокадо та помідор – наріж кубиком. Виклади все на листя латука. Змішай соєвий соус, масло, дижонську гірчицю і спеції. Полів салат цією заправкою і зверху додай половинки варених перепелиних яєць.
13. Салат з перепелиними яйцями та щавлем
Для салатів відмінно підходить не тільки звична рукола або латук, а й щавель.
Тобі знадобиться: 1 пучок щавлю, 150 г бринзи, 1 помідор, 7 перепелиних яєць, 1 ст. оливкової олії, 1 ст.л. діжонської гірчиці.
Приготування: Подрібни щавель, наріж бринзу та помідор кубиком, перемішай і додай половинки варених перепелиних яєць. Змішай дижонську гірчицю з оливковою олією і заправи салат.
14. Овочевий салат з куркою та перепелиними яйцями
Курку краще заздалегідь відварити або запекти, щоб вона охолола.
Тобі знадобиться: 200 г вареного або запеченого курячого філе, 1 болгарський перець, 150 г помідорів чері, 1 фіолетова цибулина, 1 огірок, 6 перепелиних яєць, йогурт.
Приготування: Відварити перепелині яйця 4-5 хвилин після кипіння. Довільно наріж всі інгредієнти і заправ салат йогуртом зі спеціями до смаку.
15. Зелений салат із перепелиними яйцями
А якщо хочеш зробити салат більш ситним – додай сюди ще баночку тунця чи печінки тріски.
Тобі знадобиться: 2-3 огірки, 7 перепелиних яєць, по 15 г зеленої цибулі, кропу та петрушки, оливкова олія, спеції.
Приготування: Подрібни зелень, тонко наріж огірки і змішай все з оливковою олією та спеціями. Додай половинки варених перепелиних яєць і подавай салат до столу.
Джерело: dietcenter.com.ua