20 найсмачніших рецептів паски

Всі способи приготування паски просто неможливо порахувати. А все тому, що століттями господині постійно приносили в них щось своє, і в кожній оселі був свій особливий рецепт. Але ми вибрали з цієї різноманітності 20 найкращих варіантів і вже готові ними з тобою поділитися!

Зміст

  • 1. Олександрійська паска
  • 2. Паска крафін
  • 3. Волога паска
  • 4. Шоколадна паска
  • 5. Царський пасок
  • 6. Паска на топленому молоці
  • 7. Сирна паска
  • 8. Паска на кефірі
  • 9. Паска на сметані
  • 10. Паска з сухими дріжджами
  • 11. Паска з цукатами
  • 12. ПП великодня паска
  • 13. Паска без дріжджів
  • 14. Паска без випічки
  • 15. Паска в хлібопічці
  • 16. Паска в мультиварці
  • 17. Бананова пасхальна паска
  • 18. Пасхальний кето-пасок
  • 19. Паска з горіхами
  • 20. Морквяна паска
  • 1. Олександрійська паска

    Олександрійське тісто готується на топленому молоці та виходить неймовірно ароматним.

    Тобі знадобиться: 500 мл топленого молока, 75 г свіжих дріжджів, 5 яєць, 2 жовтки, 250 г вершкового масла, 500 г цукру, 1,2-1,3 кг борошна, 10 г ванільного цукру, по 100 г родзинок, цукатів сухофруктів, 1 ст.л. коньяку, 0,3 ч.л. солі.

    Приготування: Віночком зби яйця і жовтки з цукром, додай м'яке вершкове масло і зби все разом міксером. Розмішай дріжджі в теплому топленому молоці, з'єднай обидві маси і знову збий міксером. Накрий опару рушником і залиш її на 8-12 годин при кімнатній температурі.

    Запар родзинки та сухофрукти в гарячій воді на 10 хвилин і обсуши. Подрібни сухофрукти та цукати, злегка присип все борошном і перемішай начинку. В опару втрути просіяне борошно з ванільним цукром і сіллю, а потім втрути начинку і ложку коньяку. Залиш тісто в теплі ще на 1,5-2 години.

    Розклади тісто за формами, накрий та залиш у теплі ще на 1 годину. Випікай олександрійські паски в духовці: спочатку 20 хвилин при 180 градусах, після чого накрий їх фольгою та випікай ще 40 хвилин при 160 градусах. Забери фольгу, вимкни духовку і залиши паски в ній ще на півгодини.

    2. Паска крафін

    Тісто крафін – це щось середнє між тестом на круасани та мафіни.

    Тобі знадобиться: 220 мл молока, 700 г борошна, 2 яйця, 4 жовтки, 40 г свіжих дріжджів, 180 г вершкового масла|мастила|, 80 г цукру, 15 г ванільного цукру, 1 ч.л. солі, 100 г ізюму, 50 г цукатів, 50 мл коньяку.

    Приготування: Змішай дріжджі, тепле молоко та ложку цукру. Залишити на 15 хвилин. Злегка збий яйця, жовтки та два види цукру. Проси борошно з сіллю, розтопи 80 г вершкового масла|мастила| і змішай всі ці інгредієнти разом. Ретельно вимішуйте тісто 10-15 хвилин.

    Залиш тісто на 1 годину в теплі, а за цей час замочи промиті родзинки в коньяку. Розділи тісто на три частини і розкочуй їх у тонкі довгі прямокутники. Змасти кожен з них м'яким маслом, що залишилося, виклади родзинки і цукати, і згорни довгі тонкі рулети. Розріж кожен рулет уздовж, трохи не дорізаючи до кінця.

    Згорни три крафіни по спіралі двоярусним равликом, виклади у форму і залиш їх у теплі ще на 1 годину. Випікай паски 10 хвилин у духовці при 200 градусах, а потім накрий усе фольгою, зменш температуру до 180 і випікай ще 35-40 хвилин.

    3. Волога паска

    Особливо ніжним такий паску стає через добу після випікання.

    Тобі знадобиться: 900 г борошна, 180 г цукру, 5 яєць, 300 мл молока, 250 г вершкового масла|мастила|, 12 г сухих дріжджів, 1 ч.л. солі, 50 г ванільного цукру, 200 г сухофруктів.

    Змішай 100 мл теплого молока, ложку цукру і дріжджі, і залиш на півгодини в теплі. Змішай тепле молоко, що залишилося, ще ложку цукру і кілька ложок борошна. Вилий туди опару, перемішай все разом і залиш у теплі ще на 1 годину.

    Розділили білки та жовтки. Міксером збий жовтки добіла з цукром, що залишився. Збийте білки до м'яких піків і збийте м'яке масло. Додай жовтки, сіль та ванільний цукор в опару. Лопаткою втрути туди білки, а потім порціями додай борошно і масло, що залишилося, по черзі.

    Вимішуйте тісто 15-20 хвилин і залиште його ще на 2 години в теплі. Втрути в нього промиті та подрібнені сухофрукти та розклади тісто у формочки. Залиш паски в теплі ще на півгодини та випікай близько 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    4. Шоколадна паска

    Радимо полити готову паску підходящою до нього шоколадною глазур'ю.

    Зараз читають:15 легких та смачних рецептів, як приготувати рижики

    Тобі знадобиться: 600 гм борошна, 300 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 150 г цукру, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 60 г какао, 50 г цукатів, 50 г волоських горіхів, ванілін.

    Розведи дріжджі, ложку цукру і 2 ложки борошна в теплому молоці. Залиш опару на 20 хвилин. Міксером збий яйця з цукром, що залишився, додай м'яке вершкове масло, какао і ванілін, і знову збий. Додатково можна додати ще спеції чи цедру. Додай опару та половину просіяного борошна до яєць.

    Вимішайте тісто і залиште його на 1 годину в теплі. Всип подрібнені горіхи і цукати, додай борошно, що залишилося, і знову вимішай тісто. Залиш у теплі ще на 40 хвилин, розклади у форми для паски і знову відправ у тепло на півгодини. Випікай шоколадні паски 20-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    5. Царський пасок

    Пряна паска з дуже щедрою і різноманітною начинкою.

    Тобі знадобиться: 550 мл 10-15% вершків, 40 г свіжих дріжджів, 1,2 кг борошна, 300 г цукру, 10 жовтків, 3 яйця, 200 г вершкового масла, 100 г родзинок, 100 г цукатів, 50 50 г очищеного мигдалю по 0,5 ч.л. ваніліну, кориці, кардамону та гвоздики.

    Приготування: Змішай теплі вершки, дріжджі та 2 ложки цукру. Залиш на 5 хвилин, знову перемішай і поступово додай 500 г борошна, що просіює. Вимішай і залиш опару в теплі на 1-2 години.

    Міксером збий жовтки, яйця та цукор до пишності. Змішай жовтки, опару і всі спеції до однорідності, всип муку, що залишилася, і вимішай тісто. Поступово втрути в нього м'яке вершкове масло і залиште тісто на 1-2 години в теплі.

    Розпар, обсуши та подрібни сухофрукти та цукати. Нарубай мигдаль і змішай усю начинку з ложкою борошна. Втрути начинку в тісто, залиш його ще на півгодини і розклади у форми. Дай паску піднятися ще 40-50 хвилин і випікай їх у духовці при 180 градусах. Час випікання залежить від розміру від 20 до 50 хвилин.

    6. Паска на топленому молоці

    Простий, але при цьому дуже смачний рецепт паски з доступних продуктів.

    Тобі знадобиться: 250 мл топленого молока, 3 яйця, 170 г цукру, 10 г сухих дріжджів, 150 г вершкового масла|мастила|, 600-700 г борошна, 200 г родзинок.

    Ізюм залий окропом на 10 хвилин і обсуши. Змішай тепле топлене молоко, ложку цукру, дріжджі та 200 г борошна. Накрий опару рушником і залиш на півгодини.

    Відокремили білки від жовтків і перетріть жовтки з цукром. Збий білки з щіпкою солі до піків. Змішай опару з жовтками, потім додай м'яку олію та акуратно вмішай білки. В кінці додай борошно, що залишилося, вимішай тісто і залиши його на 1 годину в теплі.

    Додай у тісто родзинки, вимішай ще раз і розклади по формах. Залиш у теплі ще на півгодини. Випікай кличі в духовці 10 хвилин при 100 градусах, а потім підніміть температуру до 180 градусів і випікай паски ще 25-35 хвилин до готовності.

    7. Сирна паска

    Вибирай жирний сир, щоб тісто було ніжнішим і м'якшим.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 1 яйце, 1 жовток, 125 г сиру, 30 г вершкового масла, 50 мл молока, 120 г цукру, ванілін, 5 г сухих дріжджів, 50 г цукатів, 1 щіпка солі.

    Змішай тепле молоко, дріжджі , ложку цукру і ложку борошна, і залиши їх на 20 хвилин. Блендером перебий сир до однорідності. Міксером збий яйце, жовток, цукор, сіль та ванілін до пишності.

    Змішай всі інгредієнти і поступово втрути борошно, що залишилося. Залиш тісто в теплі на 2 години, а потім втрути в нього цукати і розклади формочками. Залиш паски в теплому місці ще на 1:00 і випікай їх у духовці 30-40 хвилин при 160 градусах.

    8. Паска на кефірі

    За бажання, втрути в тісто для паски будь-яку начинку, на зразок сухофруктів або цукатів.

    Тобі знадобиться: 300 мл кефіру, 200 г цукру, 1 яйце, 2 жовтки, 150 г вершкового масла, 1 ст.л. сухих дріжджів, 1 пакетик ванільного цукру, 0,5 ч. л. солі, 650 г борошна, 1 щіпка солі, 1 ч.л. куркуми, 1 ст. лимонної цедри.

    Приготування: Змішай теплий кефір, м'яку олію, яйце, жовтки, куркуму, ванільний та звичайний цукор, цедру та сіль. Окремо проси борошно з дріжджами. З'єднай обидві маси, ретельно вимішай тісто і залиши його в теплі на 1-2 години. Втрути начинку за бажанням, розклади тісто за формами і залиши в теплі ще на 40 хвилин. Випікай паски в духовці 30-45 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших начинок для пельменів

    9. Паска на сметані

    Можеш використовувати сметану будь-якої жирності, включаючи домашню.

    Тобі знадобиться: 200 г сметани, 300 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 3 яйця, 200 г цукру, 150 г вершкового масла|мастила|, 700-800 г борошна, 2 ч.л. ванільного цукру, 300 г ізюму.

    Змішай тепле молоко, дріжджі, ложку цукру і 200 г борошна. Залиш опару, що вийшла, в теплі на півгодини. Міксером збий яйця із звичайним та ванільним цукром. Додай опару, а потім – м'яку олію та сметану.

    Втрути борошно, що просіює, залиши тісто на 1 годину в теплі і потім додай промиті родзинки. Залиш тісто в теплі ще на півгодини, розклади по формах і випікай паски 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Паска з сухими дріжджами

    Плюс у тому, що із сухими дріжджами можна не робити опари.

    Тобі знадобиться: 350-400 г борошна, 1 яйце, 100 мл молока, 100 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 7 г сухих дріжджів, 2 ст.л. сметани, 2 щіпки ваніліну.

    Приготування: Зби яйце з цукром, додай молоко, м'яке масло, сметану та ванілін. Щоразу знову збивай тісто. Проси борошно, змішай його з сухими дріжджами, з'єднай обидві маси і ретельно вимішай. Залиш тісто в теплі на 1-2 години, виклади у форми та залиш ще на 30 хвилин. Випікай паски приблизно 35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. Паска з цукатами

    Крім цукатів, родзинку цьому великодньому паску надає також і апельсинова цедра.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 1 ст. апельсинової цедри, 50 мл апельсинового соку, 250 мл молока, 30 г свіжих дріжджів, 150 г цукру, 170 г вершкового масла|мастила|, 250 г цукатів, 720-750 г борошна.

    Розведи дріжджі і 2 ложки цукру в теплому молоці, залиш на 20 хвилин. Всип 500 г борошна, що просіяє, вимішай і залиши тісто в теплі ще на 40 хвилин. Додай розтоплену олію, апельсиновий сік, цедру і цукор, що залишився.

    Влий збиті віночком яйця і вимішати тісто. Поступово втрути в нього залишки борошна і залиши ще на 40 хвилин у теплі. Втрути цукати, розклади тісто за формами і знову залиши паски на півгодини. Випікай їх близько 40 хвилин у духовці за 180 градусів.

    12. ПП великодня паска

    Легкий та доступний ПП рецепт без складних та рідкісних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 100 г рисового борошна, 50 г кукурудзяного борошна, 5 г розпушувача, 3 яйця, 150 мл кефіру, 1 жменю родзинок, замінник цукру.

    Приготування: Відділи білки від жовтків і віночком зби жовтки з кефіром і замінником цукру. Змішай сухі інгредієнти, з'єднай їх з кефіром і додай промиті родзинки. Міксером зби білки до піків і лопаткою втрути їх у тісто. Розклади тісто по формах і випікай паски 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    13. Паска без дріжджів

    Головна перевага такого тесту полягає в тому, що йому не потрібно годинами підніматися.

    Тобі знадобиться: 300-350 г борошна, 100 г вершкового масла, 300 мл кефіру або кислого молока, 150 г цукру, 1 ч.л соди, 100 г вершкового масла, цедра 1 лимона, 1 пакетик ванільного цукру, 100 г сухо .

    Змішай кефір з содою і залиши їх на кілька хвилин. Окремо змішай розтоплену олію, обидва види цукру та цедру. З'єднай обидві маси, втрути борошно і в кінці – додай промиті та подрібнені сухофрукти. Виклади тісто у форми та випікай паски 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    14. Паска без випічки

    Оригінальний рецепт сироїдної паски, а ще – взагалі без борошна.

    Тобі знадобиться: 100 г волоських горіхів, 200 г мигдалю, 150 г фініків, 100 г родзинок, 50 г кураги, 2 апельсина, 50 г кунжуту, 50 г насіння льону, 1 ч.л. кориці, 0,5 ч. л. кардамону, 0,5 ч.л. мускатного горіха, 40 г кокосової стружки.

    Замочи всі сухофрукти в гарячій воді на 10-15 хвилин і обсуши. За допомогою блендера подрібни горіхи, додай до них усі спеції. Окремо подрібни кунжут та насіння льону.

    Окремо подрібни курагу, фініки, сік та цедру одного апельсина. При необхідності – додай сік другого апельсина. Ретельно змішай сухофрукти, насіння, горіхи та промиті родзинки. Щільно утрамбуй масу у форму, посип кокосовою стружкою і відправь паску настоятися в холодильник мінімум на 1 годину.

    Зараз читають:Секрети ідеальних крутих яєць: покрокова інструкція

    15. Паска в хлібопічці

    Хлібопічка особливо гарна тим, що вона все зробить сама.

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 3 яйця, 70 мл молока, 70 г родзинок, 70 г вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 щіпка солі, ванілін.

    Ізюм залий окропом на 10 хвилин і обсуши. Злегка нагрій молоко і заздалегідь дістань масло, щоб воно пом'якшало. Завантаж всі інгредієнти в хлібопічку за інструкцією. Увімкніть режим для солодкого хліба або випічки з родзинками. Вибирай світлу скоринку та вагу 500 г.

    16. Паска в мультиварці

    У мультиварці пасок виходить анітрохи не гірше, ніж у духовці.

    Тобі знадобиться: 250 мл молока, 150 г цукру, 1 щіпка солі, 3 яйця, 1 жовток, 1 ч.л. сухих дріжджів, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукатів або родзинок|ізюму|, 1 лимон, 600 г борошна.

    Змішай тепле молоко, дріжджі, ложку цукру і 250 г борошна. Залиш опару, що вийшла, в теплі на півгодини. Відокремили білки від жовтків і розітріть жовтки з цукром. Міксером збий білки до піків зі щіпкою солі. Змішай опару з жовтками, додай м'яку олію та перемішай.

    Втрути в тісто білки. Поступово додай борошно, що залишилося, все вимішай і залиши на 1 годину в теплі. Додай цукати та лимонну цедру до смаку. Виклади тісто в чашу мультиварки та включи режим «Підігрів» на 10 хвилин, а потім – режим «Випічка» на 1,5 години.

    17. Бананова пасхальна паска

    Така паска точно сподобається ласунам, а особливо – дітям.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 2 банани, 1 склянка цукру, 1 упаковка ванільного цукру, 50 мл води, 80 г вершкового масла|мастила|, 1,5 склянки борошна, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. розпушувача, 1 жменю родзинок.

    Блендером подрібни очищені банани з водою. Міксером зби м'яке вершкове масло з двома видами цукру. Продовжуючи збивати, поштучно додай яйця. Після чого додай банани, соду та розпушувач. Збий все ще раз і поступово втрути в борошно, а в самому кінці – додай родзинки. Виклади паску у форму та випікай 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    18. Пасхальний кето-пасок

    Приголомшливий рецепт паски на суміші з мигдального та кокосового борошна.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 г жирного сиру, 50 г вершкового масла, 70 мл 33% вершків, 100 г мигдального борошна, 45 г кокосового борошна, 1 ч.л. розпушувача, еритріт.

    Блендером перебий сир з м'яким маслом і яйцями до однорідності, додай вершки і перемішай. Всип просіяні сухі інгредієнти, вимішати і викласти тісто у форму. Випікай паску 30-40 хвилин у духовці при 200 градусах, після чого зменш температуру до 100 градусів і залиши паску ще на 1 годину. Перевіряй його дерев'яною шпажкою.

    19. Паска з горіхами

    Ця паска згортається рулетом, так що начинка дуже цікаво виглядає.

    Тобі знадобиться: 400 г муки|борошна|, 2 ч.л. сухих дріжджів, 0,3 ч. л. солі, 90 г вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. цукру, 100 мл молока, 4 жовтки, 1 г ваніліну, 50 г арахісу, 100 г родзинок, 50 г волоських горіхів, 140 г сирного сиру, 1 ч.л. кориці, 2 ст. коричневий цукор.

    Приготування: Залий олію, сіль, ванілін та 4 ложки звичайного цукру гарячим молоком. Розмішай все до однорідності і дай суміші трохи охолонути. Додай дріжджі, перемішай і залиши ще на 10 хвилин. Додай жовтки, знову перемішай і поступово втрути борошно.

    Залиш тісто на 2 години у теплі. Розпар родзинки, обсмаж і подрібни горіхи, і змішай все разом з коричневим цукром і корицею. Розкатай тісто прямокутником, змасти його сирним сиром і виклади начинку.

    Згорни щільний рулет, защипни і підверни краю, щоб вся начинка була всередині. Виклади рулет у форму швом донизу та залиш у теплі ще на 2 години. Випікай паску в духовці 50-60 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    20. Морквяна паска

    Для ще більш насиченого смаку – додай трохи цедри апельсина чи мандарину.

    Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла, 200 г борошна, 60 г сметани, 1 яйце, 1 щіпка солі, 1 жовток, 60 г цукру, 80 г моркви, 15 мл апельсинового соку, 5 г сухих дріжджів.

    Приготування: Міксером збий яйце, жовток, цукор, сметану, сіль та апельсиновий сік до пишності. Змішай борошно, що просіює, і сухі дріжджі, з'єднай обидві маси і вимішай тісто. Додай терту моркву та розтоплене вершкове масло, вимішай тісто ще раз, виклади його у форму та залиш у теплі на 1-2 години. Випікай паску в духовці 30-40 хвилин|мінути| при 160-170 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *