10 шикарних рецептів макаронів з фаршем у духовці

Навіть прості макарони можна обіграти цікавіше, щоб зробити оригінальну страву. Дуже смачними та ситними виходять макарони з фаршем у духовці – розповідаємо 10 чудових рецептів, як їх приготувати. Ніхто точно не піде з-за столу голодним!

Зміст

  • 1. Макарони з фаршем та сиром у духовці
  • 2. Макарони з курячим фаршем та сметаною в духовці
  • 3. Макарони з фаршем та томатною пастою в духовці
  • 4. Макарони з фаршем та вершками в духовці
  • 5. Макарони з фаршем та соусом бешамель у духовці
  • 6. Макарони з фаршем та овочами в духовці
  • 7. Гнізда з макаронів з фаршем у духовці
  • 8. Макарони з фаршем та яйцями в духовці
  • 9. Спагетті з фаршем у духовці
  • 10. Макарони з фаршем та грибами в духовці
  • 1. Макарони з фаршем та сиром у духовці

    Швидко і без зайвого клопоту – всю основну роботу духовка зробить сама.

    Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 300 мл окропу, 300 г м'ясного фаршу, 30 г вершкового масла, 150 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Змасти жароміцну форму олією, виклади в неї макарони, а зверху додай фарш. Приправ за смаком, розклади нарізаний кубиком сир і залий окропом. Відправ форму на 30 хвилин в духовку при 180 градусах.

    2. Макарони з курячим фаршем та сметаною в духовці

    Для більшої соковитості можеш використовувати філе стегна замість грудки.

    Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 300 г курячого філе, 100 г цибулі, 100 г болгарського перцю, 100 г помідорів, 100 г сметани, 2 яйця, 50 г твердого сиру, спеції.

    Відвари макарони до напівготовності. Куряче філе перекрутіть через м'ясорубку або збий за допомогою блендера. Подрібни та обсмаж цибулю до прозорості, додай фарш, подрібнені помідори та дрібно нарізаний перець, та смажу ще 5-8 хвилин. Змішай макарони з фаршем і виклади все у форму для запікання. Віночком збий сметану з яйцями та спеціями. Залий макарони цією заливкою, посип тертим сиром і відправте на 25-30 хвилин у духовку при 180 градусах.

    Зараз читають:10 легких рецептів курки з броколі в духовці

    3. Макарони з фаршем та томатною пастою в духовці

    Найдоступніші інгредієнти, але не звичайний результат.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 300 г макаронів, 1 цибулина, 1 морква, 500 мл води, 50 г томатної пасти, 1 ч.л. цукру, сіль, спеції.

    Виклади макарони в жароміцну форму, а зверху додай дрібно нарізані цибулю з морквою і приправлений фарш. Змішай воду, томатну пасту, цукор та сіль. Залий все, щоби томат повністю покривав продукти. Відправ макарони на 30-40 хвилин у духовку при 180 градусах.

    4. Макарони з фаршем та вершками в духовці

    Сюди підійдуть вершки будь-якої жирності.

    Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 400 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 1 склянка вершків, 1 цибулина, 50 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до м'якості. Додай до нього фарш, приправ та смажу 10-12 хвилин, помішуючи. Віночком збий яйце з вершками та спеціями. Відвари макарони до напівготовності. Виклади у форму половину макаронів, фарш і знову макарони. Залий вершками, посип тертим сиром і відправ у духовку на 40 хвилин при 180 градусах.

    5. Макарони з фаршем та соусом бешамель у духовці

    Вершковий бешамель ідеально доповнює таку просту страву.

    Тобі знадобиться: 500 г макаронів, 500 г м'ясного фаршу, 1 морква, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 500 мл молока, 100 г вершкового масла, 2 ст.л. борошно, мускатний горіх, спеції.

    Відвари макарони до напівготовності. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх 4-5 хвилин. Додай фарш, приправ за смаком і смажу до готовності.

    Зараз читають:15 швидких рецептів тортильї на сніданок

    Розтопи вершкове масло і обсмаж у ньому борошно до рум'яності. Постійно помішуючи, влий молоко тонким струмком. Доведи соус до кипіння, провари 2-3 хвилини на слабкому вогні, додай мускатний горіх та спеції до смаку.

    У жароміцну форму виклади макарони і фарш, злегка перемішай, залий їх соусом, що вийшов, і посип тертим сиром. Відправте запіканку на 25 хвилин в духовку при 190 градусах.

    6. Макарони з фаршем та овочами в духовці

    Родзинкою цього рецепту стане часниковий соус на основі сметани.

    Тобі знадобиться: 400 г макаронів, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 1 болгарський перець, 300 г м'ясного фаршу, 150 г сметани, 150 г майонезу, 5 зубчиків часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни всі овочі. Обсмаж цибулю з морквою 3-4 хвилини, додай болгарський перець та помідори, а ще через 1 хвилину – додай фарш. Обсмажити всі разом 5-7 хвилин. Окремо відвари макарони, змішай їх із фаршем і виклади все у форму для запікання. Змішай сметану, майонез, часник та спеції. Залий макарони і відправте блюдо в духовку на 15-20 хвилин при 190 градусах.

    7. Гнізда з макаронів з фаршем у духовці

    Тут будуть потрібні спеціальні макарони у формі гнізд.

    Тобі знадобиться: 10-12 гнізд із макаронів, 500 г м'ясного фаршу, 1-2 ст.л. панірувальних сухарів, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ст. сметани, 2 ст. оливкової олії, 800 мл води, зелень, твердий сир, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж і змішай цибулю з фаршем. Додай туди ж панірувальні сухарі та спеції за смаком, сформуй невеликі кульки діаметром гнізд. Змішай воду, томатну пасту, сметану та оливкову олію, приправ заливку.

    Виклади гнізда у форму для запікання, у кожне гніздо додай кульку з фаршу та залий все заливкою. Накрий фольгою та відправь на 30-35 хвилин у духовку при 180 градусах. Після чого прибери фольгу, посип все зеленню і тертим сиром, і запікай ще 10 хвилин.

    Зараз читають:12 легких рецептів коктейлю Б-52

    8. Макарони з фаршем та яйцями в духовці

    Ситні та з насиченим смаком – захочеться готувати знову і знову.

    Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 300 г м'ясного фаршу, 300 мл молока, 300 мл води, 2 яйця, 100-150 г твердого сиру, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Віночком збий яйця, молоко, воду та спеції за смаком. Змасти форму вершковим маслом, виклади в неї макарони, а на них – фарш. Залий все молочно-яєчною заливкою, посип тертим сиром та накрий фольгою. Відправте на 30 хвилин в духовку при 200 градусах, а потім зніміть фольгу і запікайте макарони ще 15 хвилин.

    9. Спагетті з фаршем у духовці

    Прекрасна та швидка вечеря, коли в тебе мало часу на готування.

    Тобі знадобиться: 250 г спагетті, 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 яйця, 100 г сметани, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Подрібни та змішай цибулю з фаршем. Обсмаж їх до готовності, приправивши у процесі. Відвари спагетті та окремо змішай сметану, яйця та спеції. З'єднай всі разом, виклади у форму для запікання та посип тертим сиром. Відправте на 20-25 хвилин в духовку при 200 градусах.

    10. Макарони з фаршем та грибами в духовці

    Якщо використовуєш лісові гриби, спочатку привари їх близько 20 хвилин.

    Тобі знадобиться: 400 г макаронів, 250 г м'ясного фаршу, 300 г грибів, 100 г твердого сиру, спеції.

    Відвари макарони майже до готовності. Трохи обсмаж фарш на сковороді, додай гриби та смажу ще 7-10 хвилин, помішуючи. Виклади у форму макарони, фарш і знову макарони, і посип все тертим сиром. Відправте блюдо на 20 хвилин у духовку при 190 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *