Матеріал кавової чашки може безпосередньо вплинути на смак і аромат кави. Тому варто уважно поставитися до підбору посуду, щоб насолоджуватися напоєм, що бадьорить, без сумнівного післясмаку. Про нюанси купівлі кавової чашки розповіли лікарі-алергологи, інформує Ukr.Media.
Один із найпоширеніших варіантів — кераміка. Кава в таких кухлях довше залишається гарячою, оскільки матеріал добре зберігає тепло. Проте є й мінуси: кераміка важка, а надто тонке покриття на поверхні посуду може надавати напою металічного присмаку.
Насолодитися не тільки смаком, а й виглядом кави допоможе посуд зі звичайного одношарового скла. Скляні кухлі гірше зберігають тепло, ніж керамічні, зате смак кави в них залишається незмінним. Крім того, вони прості в догляді, підкреслюють експерти.
Кавова чашка зі шпатової порцеляни — той варіант, коли й красиво, і надійно. При цьому матеріал відмінно зберігає смак і аромат напою. Таку чашку складно розбити при випадкових ударах і падіннях.
Посуд із пластику виходить міцним і легким, але може вбирати сторонні запахи й смаки. Щоб повною мірою насолодитися смаковими якостями напою, що бадьорить, краще віддати перевагу якісному термопластику.
Джерело: ukr.media