Професійні кухарі під час приготування перших страв задіюють дивні, на перший погляд, хитрощі. Кулінари з великим досвідом нерідко кидають кубики з льоду в каструлю, де готується бульйон. Це здається безглуздим, але ні. Результат такої дії виходить дуже хорошим, інформує Ukr.Media.
Річ у тім, що за такого способу м'ясний відвар стає більш прозорим. Усі знають, що прозорий бульйон має дуже апетитний і дорогий вигляд. Також так може вийти основа для холодцю. Крижаний шматочок стане в пригоді і якщо бульйон пересолили. Необхідно кинути кубик у каструлю вчасно: відразу ж після закипання.
Кидають кухарі в рідину і лушпиння від цибулини. Так перша страва отримує привабливий золотистий колір і аромат. Але не залишайте лушпиння у відварі. За кілька хвилин бульйон потрібно буде процідити, а потім — акуратно повернути в посудину і знову нагріти разом із м'ясом та овочами.
Джерело: ukr.media