Домашній тортик «Три склянки» дуже простий у приготуванні, але від цього не менш смачний!

Склянку можна брати будь-яку, головне — використовувати той самий обсяг для всіх продуктів, тоді торт точно вийде, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти для бісквіта:

  • Кефір — 1 склянка;
  • Борошно — 1 склянка;
  • Цукор — 0,5 склянки (можна 1 склянка для ласунів);
  • Сода — 1 ч. л. (8 гр.);
  • Яйце (С1 або С0) — 1 шт.;
  • Рослинна олія — 1/4 склянки (50 мл);
  • Дрібка солі;
  • Какао — 2 ст. л.;
  • Ванільний цукор — 1 ст. л

* 1 склянка може бути 200, 250 чи 300 мл.

Інгредієнти для крему:

  • Сметана 25-30% (можна домашню) — 400 гр.;
  • Варене згущене молоко — 1 банка (370 гр);
  • Лимонний сік (за бажанням) — 1 ч. л. для стабілізації крему

Приготування:

Кефір та яйце заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Потім у мисці змішайте цукор, яйце, ванільний цукор, дрібку солі, олію, кефір і соду.

Кефір із содою дадуть реакцію, і маса збільшиться в обсязі. Сюди просійте борошно з какао, перемішайте. Тісто буде рідким — так і має бути.

Перелийте його у форму, вистелену пергаментним папером і змащену олією (можна на лист, і потім готовий бісквіт розрізати на частини). Випікати при 170 градусах протягом 40 хвилин або до сухої палички.

Готовий бісквіт дістаньте із форми через 5 хвилин після випікання, викладіть на решітку на пів години. Потім поріжте на 3 коржі, а верхівку, що піднялася, відріжте і подрібніть в крихту для прикраси торта.

Сметану змішайте з вареним згущеним молоком. Сюди можна додати лимонний сік, щоб крем швидко стабілізувався і був рідким.

Зберіть торт: розділіть крем на 3 частини та рівномірно розподіліть по коржах. Накрийте плівкою і відправте в холодильник на кілька годин (краще — на ніч).

Відрізану верхівку подрібніть руками або на тертці, посипте нею боки та верх тортика. Відправте в холодильник ще на годину або одразу подавайте до столу!

Дуже ніжний, просочений, в міру вологий і солодкий, м'який домашній тортик.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *