“Не ложись на краюшке”: пози для сну, які не псують здоров’я

Пози для сну, які не псують здоров’я © depositphotos.com

Завдати істотної шкоди організму і зіпсувати весь належний ефект від сну може навіть неправильна подушка, що вже говорити про звичку більшості, пов’язаної з неправильними позами для сну. Це небезпечно і для хребта, і для шиї і навіть для ментального здоров’я.

Розберемося, які пози для сну можна вважати правильними, а які – ні.

Пози для сну: правильні, неправильні, ідеальні

Під час сну наш організм повинен повністю відновитися, а для цього необхідно вибрати положення, в якому не затиснені м’язи, тіло розслаблене, а положення голови і хребта не викликає додаткову біль.

  • Правильна поза для сну

Поза ембріона значно знижує тиск на поперек, тому в неї нерідко лягають ті, хто страждає від проблем зі спиною. Її можна вважати правильною позою для сну, але тільки за умови, що ти вибрала правильну подушку, яка деформує шийні хребці. До речі, у багатьох магазинах часто запитують про те, як ти засинаєш, щоб допомогти тобі вибрати ідеальний варіант.

Також сон на боці сприяє зниженню больових відчуттів при печії. До того ж, в положенні на боці хребет знаходиться в розслабленому стані, набуваючи природне положення

via GIPHY

  • Ідеальна поза для сну

Тим, хто звик спати на спині, дуже пощастило. Сон на спині вважають найправильнішою позою, так як при цьому:

  • розслабляються м’язи обличчя;
  • забезпечується оптимальний режим кровообігу з вільним припливом кисню до клітин шкіри і відведенням токсинів;
  • зберігається молодість шкіри, здоровий і свіжий вигляд обличчя;
  • шлунок та інші органи черевній порожнині не затиснені, а значить нічого не заважає регуляції кислотності шлунка;
  • відбувається профілактика остеохондрозу (деформації шийних хребців). Правильні подушки і матраци дозволяють зняти навантаження з міжхребцевих дисків і м’язів спини.
    • Неправильна поза для сну

    Сон на животі виявився самою неправильною позою для сну. Так, в такому положенні поліпшується загальний стан при здутті живота, але є і багато мінусів.

    Наприклад, поява болю в шийному відділі хребта, через неприродного положення голови. Більш того, при такому положенні кровопостачання мозку погіршується через здавлювання однією з хребетних артерій. Часто ті, хто вибирає позу для сну на животі вранці страждають від неприємних відчуттів в області шиї.

    І неприємна новина для тих, хто спить на животі – для обличчя ця поза теж визнана найбільш неправильною: з’являється більше зморшок, порушується кровообіг.

    Вибирай правильний матрац і подушки і не забувай про те, що уві сні ми часто змінюємо положення несвідомо. Контролювати це практично неможливо, тому варто сконцентруватися на приладді для сну.

    До слова, ти чула про те, що спати голяка корисно?

    Джерело: lady.tochka.net

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *