Продукти, які ми неправильно миємо, навіть не здогадуючись про це

Які правильно мити овочі і фрукти.

Багато людей звикли мити продукти під водою, часто просто їх обполіскуючи. Але іноді таких дій може бути недостатньо, щоб позбавити їх від бруду, пилу та мікробів. У нашій статті ми розповімо про те, які продукт часто миються невірно і як правильно зробити їх чистими, придатними до вживання, інформує Ukr.Media.

Зелень

На ній знаходяться паразити під назвою нематоди, які здатні нашкодити шлунку і кишечнику. Також паразитичні організми здатні стати причиною шкірних висипань, привести до дискомфорту, неприємних відчуттів в м'язах. Найчастіше паразити ховаються між зеленим листям, тому перед вживанням петрушки, кропу та інших трав необхідно їх замочити у воді на 15 хвилин. Для ефективності зробіть це 2 рази.

Капуста

Вона буває різних сортів, але незалежно від цього, її необхідно ретельно промивати під водою. Цвітну капусту обов'язково розбирати на суцвіття і окремо обполіскувати кожне, це відноситься і до броколі.

Гострий перець

Перше, що необхідно зробити перед тим, як вимити рослину, надіти рукавички. Вся річ у тім, що при митті перець виділяє речовину алкалоїд капсаїцин, якому характерна пекучість. При попаданні на шкіру можна отримати опік. Тому, щоб убезпечити себе, використовуйте рукавички і мийте перець акуратно, не розбризкуючи воду в різні сторони.

Бульбові овочі

Вони миються під звичайною проточною водою. Хоча і тут є застереження. Коренеплоди попередньо потрібно очистити від землі і покласти в теплу воду на 10 хвилин, щоб позбутися від кишкової палички, яка може знаходитися на шкірці. Після відмочування, потріть по овочах чистою губкою або щіткою, а тільки потім прополощіть під водою і використовуйте в їжу.

Банани

Невірне переконання, що банан не потрібно мити, адже його шкірка просто очищається. Але на ній живуть паразити, здатні потрапити на плід. Тому, обов'язково бананову шкірку ретельно мийте з милом.

Яблука

Місцеві сезонні фрукти заведено вважати чистими, але якщо хочеться покуштувати яблук поза звичного періоду їх дозрівання, то обов'язково і ретельно миють. Головне, зробити це правильно. Покладіть фрукти на 15 хвилин у воду, в яку потрібно додати трохи соди. Через деякий час добре протріть їх під водою і тоді вони готові до вживання.

Що може бути простіше, ніж помити овочі та фрукти. Головне, виконувати всі наші рекомендації, щоб насолоджуватися чудовим смаком.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *