Вранці, 17 грудня, у реанімаційному відділенні Маловисківської ЦРЛ від ботулізму помер 36 – річний хворий.
Як повідомляє лабораторний центр, даний випадок пов’язаний із споживанням консервованих овочів домашнього виготовлення.
В лабораторії особливо небезпечних інфекцій Кіровоградського обласного лабораторного центру, куди була доставлена кров хворого, в реакції нейтралізації на білих мишах – виявлено ботулотоксин типу «В».
На протязі п’яти днів медики боролися за життя людини, але на жаль все закінчилося трагічно.
Нагадуємо, що ботулізм – гостра токсикоінфекція, яка виникає внаслідок вживання неправильно приготовлених чи з порушенням умов зберігання грибів домашнього консервування, копченої або в’яленої риби, м’ясних і ковбасних виробів, консервів. Токсин збудника ботулізму відноситься до найсильніших.
Джерело: gre4ka.info