У 34-річної жительки Кропивницького району підтвердили ботулізм

У 34-річної мешканки села Богданівка підтвердили ботулізм.

Нагадаємо, 14 липня надійшло перше за літо екстрене повідомлення про реєстрацію випадку підозри на ботулізм. Жінка їла копчену скумбрію, яку придбала у місцевому магазині.

Зараз проводяться дослідження на виявлення типу ботулізму. Якщо буде тип Е – то це напряму пов’язано зі вживанням риби, – повідомила в.о. директора обласного центру контролю та профілактики хвороб, головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

За її словами, стан здоров’я жінки покращився – вона отримала протиботулінічну сироватку.

Із реанімаційного відділення Знам’янської міської лікарні жінку перевили до інфекційного.

Довідково: ботулізм — це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини.

Щоб вберегтися від ботулізму уникайте споживання:

  •  в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби;
  •  м’ясних та грибних консервів;
  •  консервів домашнього виробництва;
  •  якщо не впевнені, що продукти зберігали та/або транспортували належним чином;
  •  якщо сумніваєтесь у якості продуктів.

Джерело: gre4ka.info

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *