На Кіровоградщині виявили порушення щодо нового асортименту харчових продуктів шкільних їдалень

Новий асортимент харчових продуктів перевірили в 464 закладах освіти області.

Виявлені порушення в 17, зазначили в ГУ Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

Долинська громада – у шкільних буфетах реалізувалась харчова продукція (цукерки, печиво, вафлі) зі смаковими добавками, підсолоджувачами, рослинними жирами; в харчуванні відсутнє молоко, замість нього використовується молоко згущене;

Гурівська громада Кропивницького (Долинського) району – використовується приправа зі смаковими добавками – підсилювач смаку;

Знам’янська громада – виявлено плавлений сир та молоковмісна сметана, що містять консерванти, підсилювачі смаку; відсутня йодована сіль в закладах загальної середньої освіти;

Суботцівська громада Кропивницького (Знам’янського) району – в їдальнях допускався до використання маргарин з пальмовою олією та з ароматизатором;

Новопразька громада Олександрійського району – допускалася до використання капуста маринована, яка в своєму складі містить оцет;

Дмитрівська громада Кропивницького (Знам’янського) району – в харчуванні дітей використовується печиво з ароматизатором;

Олександрійська громада – у шкільному буфеті реалізувався борошняний кулінарний виріб з начинкою (пиріг з куркою – м’ясо курки відварене).

23 заклади освіти Світловодської міської територіальної громади харчували дітей без погодженого примірного сезонного меню. Це 8 закладів загальної середньої освіти та 15 закладів дошкільної освіти, де організовано гаряче харчування.

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *