Новий асортимент харчових продуктів перевірили в 464 закладах освіти області.
Виявлені порушення в 17, зазначили в ГУ Держпродспоживслужби Кіровоградщини.
Долинська громада – у шкільних буфетах реалізувалась харчова продукція (цукерки, печиво, вафлі) зі смаковими добавками, підсолоджувачами, рослинними жирами; в харчуванні відсутнє молоко, замість нього використовується молоко згущене;
Гурівська громада Кропивницького (Долинського) району – використовується приправа зі смаковими добавками – підсилювач смаку;
Знам’янська громада – виявлено плавлений сир та молоковмісна сметана, що містять консерванти, підсилювачі смаку; відсутня йодована сіль в закладах загальної середньої освіти;
Суботцівська громада Кропивницького (Знам’янського) району – в їдальнях допускався до використання маргарин з пальмовою олією та з ароматизатором;
Новопразька громада Олександрійського району – допускалася до використання капуста маринована, яка в своєму складі містить оцет;
Дмитрівська громада Кропивницького (Знам’янського) району – в харчуванні дітей використовується печиво з ароматизатором;
Олександрійська громада – у шкільному буфеті реалізувався борошняний кулінарний виріб з начинкою (пиріг з куркою – м’ясо курки відварене).
23 заклади освіти Світловодської міської територіальної громади харчували дітей без погодженого примірного сезонного меню. Це 8 закладів загальної середньої освіти та 15 закладів дошкільної освіти, де організовано гаряче харчування.
Джерело: zpu.kr.ua