Медзаклади первинки, що не заключать договори з НСЗУ, не фінансуватимуться у 2019

Якщо до 26 грудня медзаклади первинної медико-санітарної допомоги Кіровоградської області не заключать договори з Національною службою здоров’я України, то наступного року зіштовхнуться із низкою проблем і недофінансуванням.

Про це повідомив під час апаратної наради Сергій Коваленко, заступник голови ОДА.

Реєстрація документів на заключення договорів вже почалась.

«Раджу всім подати документи на самому початку реєстрації, оскільки, коли є зауваження до оформлення документів, то є шанс виправити їх і ввійти в нову систему господарювання», – зазначив Коваленко.

Саме заключення цього договору дозволяє отримувати нове фінансування.

Наразі, із 21 району і 4 міст обласного значення 9 районів та міста Кропивницький, Олександрія, Світловодськ та Помічна не перейшли на нову систему фінансування.

Посадовець відзначає, що у 2019 році медичної субвенції для первинки не буде, а фінансування здійснюватиметься напряму НСЗУ. Незаключення договору означатиме, що органи місцевого самоврядування будуть самостійно за кошт місцевих бюджетів фінансувати зазначені заклади.

Це впливає і на зарплати. Ті, хто перейшов на нову систему дав можливість своїм працівникам заробляти більше.

Наприклад, в жовтні 2018 року Новоукраїнський центр медико-санітарної допомоги, який вже півроку працює по-новому має середню заробітну плату майже 9 тисяч гривень, а лікар, з яким підписали договори найбільше пацієнтів має зарплату – 17 тисяч гривень.

Джерело: gre4ka.info

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *