Кіровоградська область – у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19

У закладах освіти зросла кількість контактів між людьми, в тому числі дітьми, що створило більшу загрозу поширення коронавірусної інфекції.

Тому спеціалісти Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, інформують у відомчій пресслужбі, посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, аби запобігти збільшенню захворюваності.

Протягом вересня фахівці провели 3 437 моніторингових обстежень об’єктів. Порушення протиепідемічних вимог, встановлених постановами Кабміну та Головного державного санітарного лікаря України, виявили на 430 об’єктах (12,5%). Суб’єктам господарювання надали пропозиції щодо усунення порушень карантинних вимог, а також склали 19 протоколів про адміністративне правопорушення та винесли постанови про накладення штрафів на осіб-порушників карантину (170-255 грн) на загальну суму 4 743 грн.

Зокрема було перевірено:

— 1 550 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, порушення на 229 об’єктах (14,8%);

— 836 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, порушення на 109 (13%);

— 320 закладів освіти, порушення в 8 (2,5%);

— 300 закладів громадського харчування, порушення в 39 (13%);

— 200 інших об’єктів нагляду, порушення на 14 (7%);

— 95 перукарень, порушення в 7 (7,4%);

— 87 агропродовольчих ринків, порушення на 24 (27,6%);

— 46 об’єктів громадського транспорту, без порушень;

— 3 гуртожитки закладів освіти, без порушень.

Основні порушення, на які необхідно звернути увагу всім суб’єктам господарювання та громадянам:

  • перебування в закладах відвідувачів без захисних масок або в неправильно вдягнутих;
  • відвідувачами не витримується соціальна дистанція;
  • працівники неправильно використовують засоби індивідуального захисту або знаходяться без них;
  • обробка контактних поверхонь проводиться нерегулярно;
  • відсутні марковані ємності для централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту;
  • не поновлено маркування біля місць потенційного скупчення людей;
  • відсутня інформація на вході до закладу про вимоги карантину тощо.

У ході моніторингових обстежень фахівці Держпродспоживслужби надають консультації суб’єктам господарювання, працівникам та відвідувачам об’єктів щодо дотримання вимог залежно від рівня епіднебезпеки в області («зелений», «жовтий» та граничний «помаранчевий»), а також тих обмежень, що діють у кожній зоні.

«Наразі, Кіровоградська область у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, однак щоденно зростає кількість інфікованих в Україні. Тому вкотре звертаємось з проханням дотримуватись встановлених протиепідемічних вимог та заходів з метою збереження свого життя і здоров’я та убезпечення оточуючих (захисні маски, соціальна дистанція 1,5 м, використання антисептиків», – зазнають у службі.

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.