Днями у міській раді під головуванням директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Ніни Рахуби відбулась нарада з питання дотримання керівниками ринків, торговельних підприємств та закладів ресторанного господарства протиепідемічних заходів та обмежень під час карантину.
“З 2-го листопада наше місто перебуває у “помаранчевій” епідемічній зоні, до якої ми перейшли від “жовтої” всього за десять днів. Ми бачимо, що ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію щодня тільки погіршується, тому для нас існує великий ризик потрапити у “червону” епідемічну зону”, – зауважила Ніна Рахуба.
Чиновниця пояснила, що в Україні у “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки запроваджено обмеження роботи для ресторанів і клубів – о 22:00 ці заклади мають зачинятись. А також наголосила, що власники кафе та ресторанів повинні жорстко слідкувати за тим, аби кількість відвідувачів закладів харчування не перевищувала 50 % від посадочних місць та між ними зберігалась необхідна дистанція.
Гендиректор Регіонального центру громадського здоров’я Кіровоградщини Іван Касьяненко наголосив на важливості носіння захисних масок.
“Для всіх без винятку працівників та відвідувачів ринків, магазинів – масочний режим, дотримання соціальної дистанції. У торговельних закладах для продавців мають бути обладнані захисні екрани. Якщо хтось не бажає носити маску, орендар не виконує вимог адміністрації – розривайте з ним угоду”, – наголосив Іван Касьяненко.
За інформацією Держпродспоживслужби, найбільше порушень протиепідемічних вимог зафіксовано в закладах ресторанного господарства. Станом на п‘ятницю на порушників складено 19 протоколів: 2 – ринки, по одному – аптека та учбовий заклад, готелі – 2, продовольчі магазини – 5, непродовольчі – 3, заклади громадського харчування – 5.
Моніторингові обстеження щодо дотримання протиепідемічних вимог здійснюють працівники Держпродспоживслужби спільно з національною поліцією. Рейди здійснюють щодня, включаючи вихідні дні.
Джерело: zpu.kr.ua