Як і чим годують маленьких пацієнтів у лікарнях Кропивницького

Навіть у межах 8 гривень на день кухарі дитячої лікарні Кропивницького готують смачні та різноманітні страви.

На цьому наголосила головна лікарка закладу Оксана Клюєнко під час перевірки закладу начальницею управління охорони здоров’я міської ради Оксаною Макарук.

«Вартість харчування пацієнтів не пільгових категорій населення на день складає від восьми до п’ятнадцяти гривень, в залежності від меню. Для дітей пільгових категорій денний раціон обходиться в межах 40 гривень, що також значною мірою залежить від меню та виду м’ясних або рибних продуктів. Для пацієнтів-пільговиків передбачене посилене харчування, до їхнього раціону додатково включені вафлі, сік, яблука, сосиски та варені яйця. Так, на сніданок діти сьогодні отримали молочну рисову кашу, чай та хліб, а діти учасників АТО ще й вафлі. Обідатимуть наші пацієнти гороховим супом, перловою кашею, буряковою ікрою та рогаликом з повидлом. На вечерю в меню заплановане картопляне пюре, тушкована капуста та чай з хлібом», – зазначила Оксана Клюєнко.

Для маленьких пацієнтів продукти харчування закуповуються як за кошти бюджету, так і позабюджетні надходження. Крім того, заклад отримує благодійну допомогу — меценати привозять в лікарню фрукти, печиво тощо.

Оксана Макарук звернула увагу керівництва дитячої міської лікарні на необхідності постійного моніторингу цін на продукти харчування.

«Шукайте можливості закуповувати продукти дешевше, можна скооперуватися з іншими медичними закладами, щоб зекономити на доставці, закуповувати товари безпосередньо у фермерських господарствах. Але при цьому необхідно обов’язково слідкувати, щоб уся продукція була сертифікована та якісна», – зауважила очільниця управління охорони здоров’я.

http://kr-rada.gov.ua

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *