Фахівці Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини спільно з представниками управлінь та відділів освіти продовжують проводити комісійні обстеження закладів освіти з питань організації харчування.
Найчастіше, повідомили у відомчій пресслужбі Держпродспоживслужби, під час таких обстежень, виявляють порушення:
недотримання норм харчування,
ведення журнальної документації не відповідає Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305,
відсутнє маркування санітарного та спеціального одягу,
зберігання харчових продуктів не за умовами, які зазначені в маркуванні,
інвентар для прибирання не промаркований або відсутнє кольорове сигнальне забарвлення, відповідно до призначення,
не здійснюється ефективний контроль шкідників.
За результатами обстежень органам місцевого самоврядування та керівникам закладів освіти надають пропозиції для усунення виявлених недоліків.
Дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів – основний аспект у впровадженні реформування харчування. Тому за результатами комісійних обстежень харчоблоків проведені підсумкові наради. У квітні вже відбулись зустрічі з представниками відділів освіти, керівниками та медичними сестрами закладів освіти Компаніївської, Олександрівської та Суботцівської громад.
Джерело: zpu.kr.ua