Знаменитий Краківський сирник — надзвичайна смакота до чаю

Від такого сирника не відмовиться жоден гість! Знаменитий краківський сирник — це не просто пиріг з сиром. Найсмачніше, м'яке тісто, повітряна начинка — просто ідеальна сирна випічка до чаю!

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно пшеничне — 300 гр. (1,5 склянки);
  • Цукор — 60 гр.;
  • Розпушувач — 1,5 ч. л. (8 гр.);
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Олія вершкова (холодна) — 150 гр.;
  • Яйце — 1 шт. (55 гр. без шкаралупи);
  • Сметана — 50 гр. (1 ст. л.)

Інгредієнти для начинки:

  • Родзинки — 120 гр.;
  • Сир (будь-якої жирності) — 500 гр.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Цукор — 120 гр. (6 ст. л. без гірки);
  • Молоко — 60 мл;
  • Кукурудзяний крохмаль — 60 гр. (2 ст. л. з гіркою);
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик (10 гр.);
  • Глазур: 80 гр. (4 ст. л.) цукрової пудри + 100 гр. (2 ст. арк.) сметани.

Приготування:

У мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти тіста: борошно, цукор, сіль та розпушувач. Холодне вершкове масло натріть на тертці. Перетріть масло з сипучими інгредієнтами до отримання крихти. Додайте яйце і сметану, замісіть м'яке тісто. Розділіть його на 2 частини: одна менша, друга побільше. Частину менше відразу загорніть у плівку та відправте в холодильник, інформує Ukr.Media.

А частину більше викладіть на форму, вистелену пергаментним папером, розподіліть пальцями по дну. Зробіть проколи вилкою. Заберіть форму в холодильник, поки готуєте начинку.

Родзинки залийте окропом і залиште, поки готуєте начинку. До сиру додайте 3 жовтки, а білки поки приберіть убік. Сюди додайте молоко, цукор, крохмаль, сіль, ванільний цукор. Занурювальним блендером з'єднайте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Злийте воду з родзинок, додайте їх до сирної маси, перемішайте.

Окремо збийте білки до стійких піків. Поступово, по 2-3 ложки, додайте збиті білки до сирної маси, замісіть м'яку, повітряну начинку. Викладіть її у форму.

Другу частину тіста дістаньте із холодильника, розкочайте у тонкий пласт, розділіть на смуги. І викладіть зверху на начинку. Запікайте пиріг у духовці при 170 градусах протягом 50 хвилин на режимі верх-низ.

Коли пиріг буде готовий, дістаньте його і, не чекаючи остигання, залийте глазур'ю зі сметани та цукрової пудри (просто змішайте інгредієнти між собою). Коли пиріг повністю охолоне, дістаньте його з форми та звільніть від паперу.

Неймовірне тісто, повітряна сирна начинка і сметанне просочення — з таким пирогом і торта не треба!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *