Весняно-літні салати: смачно і корисно

Тільки навесні стільки всілякої зелені та молодих овочів, що ви можете кожен день готувати новий салат, інформує Ukr.Media.

Салат з баклажанами з гранатово-йогуртовою заправкою

Цікава заправка може перетворити навіть просту страву з баклажанів в незвичайну. Відтепер, гранатово-йогуртова заправка наша улюблена ще й тому, що вона підходить майже до будь-якого салату або закуски.

Інгредієнти:

  • 450 г баклажанів
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 пучок м'яти
  • 1 ст. л. винного оцту
  • 1 ст. л. гранатового соусу
  • 1 зубчик часнику
  • 9 ст. л. йогурту або сметани 10%
  • зерна граната для посипання
  • солі за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

Баклажани нарізати кружечками товщиною в 1 см. Рослинну олію розігріти на сковороді. Поруч поставити тарілку, застелену паперовими рушниками для того, щоб вони увібрали зайвий жир після смаження. Обсмажувати баклажани по 3-4 хвилини з кожного боку. Олію слід додавати поступово, вливаючи за необхідності. Викладати скибочки на паперові рушники.

Для гранатової заправки: листя м'яти і часник дрібно нарізати. Змішати з оливковою олією і винним оцтом і гранатовим соусом. Посолити.

Баклажани викласти на блюдо. Полити йогуртом, гранатовою заправкою і посипати зернами граната.

Цезар з куркою

Класичний рецепт містить важкодоступні інгредієнти, тому ми спростили заправку, щоб кожен зміг приготувати цей салат в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 250 г салату Айсберг
  • 150 г білого хліба
  • 150 г помідорів чері
  • 150 г сиру пармезан

Для соусу:

  • 100 мл рослинної олії
  • 1 жовток
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • за смаком солі і перцю

Приготування:

Куряче філе натерти сіллю та 1/2 чайної ложки гірчиці. Загорнути у фольгу і запікати 15 хвилин. Потім розгорнути фольгу і запікати ще 5 хвилин.

З хліба зрізати скоринки. Нарізати хліб на квадрати. Підсушити в духовці протягом 5 хвилин при 180 С.

Для соусу: з'єднати в чаші для збивання жовток, лимонний сік, гірчицю і часник. Збивати заглибним блендером впродовж 2-5 хвилин, поступово додаючи олію. Повинна вийти консистенція емульсії. Додати часник і ще раз збити.

Зелень і помідори вимити та просушити. Помідори розрізати навпіл, салат нарізати довільно. Сир натерти на грубій тертці. Куряче філе нарізати шматочками. Викласти в тарілку листя салату, курку, сухарики і томати. Посипати тертим сиром і заправити соусом. Приємного апетиту!

Салат з грибами та сиром фета

Цей досить простий салат з печерицями та сиром фета — ідеальний приклад того, що смачного можна приготувати з цими продуктами. Ніжний, трохи солонуватий смак фети відмінно поєднується зі свіжими овочами.

Інгредієнти:

  • 200 г печериць
  • 2 свіжих огірків
  • 70 г сиру фета або будь-який м'який сир
  • 5 перепелиних яєць
  • 1 пучок мікс салатів
  • 1 пучок руколи

Заправка:

  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • за смаком сіль, перець

Приготування:

Гриби нарізати тонкими невеликими скибочками, обсмажити на сковороді з мінімальною кількістю оливкової олії до готовності. Перекласти на паперову серветку, щоб видалити надлишки олії.

Огірки нарізати кружечками товщиною півсантиметра. Викладіть в салатницю нарізані огірки, мікс з листя салату і руколи. Порада: вибирайте листя салатів сорти романо і флісе, тобто зелені й фіолетові, буде красивіше при подачі. Посмажте яєчню з перепелиних яєць. Приготуйте заправку — змішайте бальзамічний оцет і оливкову олію.

Покладіть обсмажені гриби і яєчню в салатницю, полийте заправкою, приправте сіллю і перцем. З фети за допомогою двох чайних ложок сформуйте кнелі — невеликі шматочки у вигляді довгастих кульок, розкладіть по салатниці та подавайте до столу.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *