Соус карбонара – класичний рецепт

Соус карбонара здатний прості макарони перетворити в неймовірно смачну страву. Готують його за різними рецептами з використанням бекону, шинки, риби, морепродуктів або грибів. Паста з соусом карбонара, приготовлена за лічені хвилини, здатна звичайну вечерю перетворити на свято, інформує Ukr.Media.

Як приготувати соус карбонара?

Соус для пасти карбонара не складний у приготуванні, але знати деякі особливості все ж потрібно.

  • Соус карбонара готують на сирих жовтках, білки в рецепті не використовуються.
  • Зручно збивати жовтки з додаванням тертого сиру в ємкості, яку поміщають над макаронами, які варяться. Так сир розтоплюється швидше, і соус виходить більш однорідним.
  • В оригінальному італійському рецепті для приготування соусу використовують сири пармеджано і пекоріно, але можна замінити їх іншими сирами.
  • Соус карбонара – класичний рецепт

    Соус карбонара класичний – страва, ласуючи якою зупинитися дуже складно. У даному рецепті не використовують вершки, а тому соус виходить менш калорійним. У готовому вигляді алкоголь у страві відчуватися зовсім не буде, він лише додасть ласощам особливу пікантність. За бажанням пасту карбонара прикрашають листочками петрушки.

    Інгредієнти:

    • паста – 250 грам;
    • яйця – 6 шт.;
    • свиняча грудинка – 150 грам;
    • олія оливкова – 30 мл;
    • тертий пармезан – 4 ст. ложки;
    • вино біле сухе – 100 мл;
    • часник – 1 зубчик;
    • сіль, перець.

    Приготування:

  • Грудинку нарізають кубиками.
  • Розігрівають на сковороді олію і обсмажують в ній часник.
  • Часник прибирають, а в цій олії грудинку смажать, додають вино і варять 10 хвилин.
  • Воду підсолюють, після закипання додають пасту і варять до готовності.
  • Збивають яйця з сиром.
  • Готові спагетті відкидають на друшляк і відразу змішують з яєчною масою.
  • Розкладають пасту по тарілках, зверху укладають кубики грудинки, поливають жиром, який з неї виділився, посипають тертим сиром і подають.
  • Смачного!

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *