Застава смачної піци — це тісто і гармонійно підібрана начинка. І якщо для рецепта тіста є всього лише пару варіантів, то рецепти начинки настільки різноманітні, що обмежує їх тільки фантазія кулінара. Ми розповімо про найбільш популярні начинки для піци і підкажемо, як їх приготувати, інформує Ukr.Media.
До будь-якого свята, вечора в компанії друзів або звичайної сімейного вечері перед телевізором — піца вже давно є універсальною і популярною стравою у всьому світі.
Головне правило приготування начинки для піци — основа у вигляді соусу. Найчастіше використовують томатний або вершковий соус, залежно від рецепта і начинки, яку ти збираєшся готувати.
Начинка для піци «Маргарита»
Інгредієнти для начинки:
- томатний соус
- помідори — 2 шт
- 200 гр. сиру Моцарела
- базилік
Приготування начинки:
«Маргарита» — це класична «базова» піца з простим рецептом начинки. Вона складається всього з трьох інгредієнтів. Крім гармонійного смаку, ця піца символізує італійський прапор: в ній присутні традиційні кольори — червоний, білий і зелений. Рецепт піци «Маргарита» був винайдений ще в 1889 році в честь королеви Маргарити Савойської, і донині цю піцу називають не інакше як Маргарита.
Начинка для піци «Чотири сири»
Інгредієнти для начинки:
- 100 мл. томатного соусу
- 100 гр. сиру Моцарела
- 30 гр. сиру Рокфор
- 50 гр. сиру Гауда
- 50 гр. козячого сиру
- орегано
Приготування начинки:
Начинка для цієї піци готується з чотирьох різних сирів і відрізняється ніжністю і пікантним смаком. Класичний підбір сирів: ніжний сир Моцарела, синій сир з пліснявою Рокфор, сир Гауда або Чеддер і будь-який козячий сир. Однак вибір сирів строго не обмежений, головне, щоб всі види гармоніювали між собою.
Начинка для піци з соусом песто
Інгредієнти для начинки:
- 60 гр. сиру Моцарела
- 30 гр. соусу песто
- 30 гр. бекону або шинки
- 5-6 шт. помідорів черрі
- 1 ст. л. томатного соусу
- орегано
Приготування начинки:
Ця начинка готується з невеликої кількості інгредієнтів, але в результаті отримуємо дуже смачну, ароматну і соковиту піцу. Вона також чудово підійде для вегетаріанців — варто тільки прибрати з інгредієнтів бекон або шинку.
Начинка для піци «Пепероні»
Інгредієнти для начинки:
- 100-150 гр. сиру Моцарела
- 100 гр. ковбаси пепероні
- 80-100 гр. соусу томатного
- 10 мл. оливкової олії
- оливки
Приготування начинки:
Для всіх любителів чогось «гостренького» є незмінно смачна піца Пепероні з італійською гострою салямі. Можна також зробити не гострий варіант піци, замінивши пепероні іншим видом салямі.
Начинка для піци з морепродуктами
Інгредієнти для начинки:
- 50 гр. очищених креветок
- 50 гр. солоної сьомги
- 60 гр. сиру Моцарела
- 30 гр. твердого сиру Гауда
- томатний соус
- орегано, сухий кріп
Приготування начинки:
Ця піца — ідеальний варіант для любителів морепродуктів, а також для тих, хто віддає перевагу більш легкій піці (якщо готувати на томатному соусі) і ніжній (якщо готувати на вершковому соусі).
Начинка для піци «Сільська»
Інгредієнти для начинки:
- 80 гр. сиру Моцарела
- 50 гр. смажених печериць
- 30 гр. бекону
- 30 гр. смаженої цибулі
- 50 гр. смаженої картоплі
- соус Бешамель
- орегано
Приготування начинки:
Сільська піца — це одна з небагатьох італійських піц, в якій замість томатного використовується соус Бешамель, який готується на основі молока, масла і муки.
Крім соусу потрібно заздалегідь приготувати інгредієнти для начинки, а вже потім викладати їх на основу:
Овочева начинка для вегетаріанської піци
Інгредієнти для начинки:
- 60 гр. сиру Моцарела
- 30 гр. кабачків
- 30 гр. баклажанів
- 30 гр. чорних маслин без кісточок
- 30 гр. солодкого перцю
- 30 гр. цибулі
- томатний соус
- сіль, орегано, імбир
Приготування начинки:
Попри відсутність м'ясних або рибних виробів в начинці, піца виходить соковита, ситна і ароматна. Головний секрет смаку цієї піци в тому, що частина овочів кладеться свіжими, а частина — вже обсмаженими.
Як бачиш, приготувати піцу — швидке заняття. А скільки радості вона принесе тобі і твоїм близьким, адже ситий шлунок дорівнює задоволеній людині!
Джерело: ukr.media