© anothercity.livejournal.com
На думку tochka.net, коли ти складаєш святкове меню, ти обов’язково згадуєш салат олів’є. Чи то традиційний класичний салат олів’є або оригінальні варіації на тему, але ця закуска незмінно користується популярністю на святковому столі.
Багато господинь не лінуються експериментувати і придумують різні несподівані рецепти. Ми підготували для тебе добірку різноманітних рецептів, проте почнемо нашу публікацію все ж таки з класичного рецепту салату олів’є.
класичний салат олів © Shutterstock
Інгредієнти:
- відварна картопля — 4 шт.
- відварна морква — 2 шт.
- докторська ковбаса — 400 г
- зварені круто яйця — 4 шт.
- солоні або мариновані огірки — 4 шт.
- консервований зелений горошок — 1 банка
- майонез — за смаком
- сіль за смаком.
Приготування класичного салату олів’є мало чим відрізняється від інших більш екзотичних варіантів:
Всі інгредієнти покришити кубиками, посолити, заправити майонезом і перемішати.
Пропонуємо тобі також спробувати інші варіації цього всіма улюбленого салату, використовуючи як основний інгредієнт не тільки докторську ковбасу, а інші, більш корисні продукти.
Олів’є з креветками, авокадо і домашнім майонезом
Олів’є з © Thinkstock
Інгредієнти:
- Креветки варені очищені — 200 г
- Авокадо — 2 штуки
- Огірки свіжі — 2 штуки
- Морква варена — 2 штуки
- Зелений горошок консервований — 1 банка
- Яйця курячі — 2 штуки
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
- Апельсин — 1 штука
- Майонез домашній 200 г
Приготування:
Олів’є з печерицями
Олів’є з © Shutterstock
Інгредієнти:
- Картопля варена — 4 штуки
- Яйце куряче варене — 4 штуки
- Огірки солоні — 4 штуки
- Морква варена — 1 штука
- Зелений горошок консервований — 1 банка
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
- Печериці смажені — 200 г
- Майонез — 150 г
Приготування:
Олів’є з яловичиною і яблуками
Олів’є з © Shutterstock
Інгредієнти:
- Картопля варена — 4 штуки
- Яблуко сире — 1 штука
- Яйця курячі варені — 5 штук
- Яловичина варена — 300 г
- Огірки солоні або мариновані — 3 штуки
- Зелений горошок консервований — 100 г
- Морква варена – 3 штуки
- Цибуля ріпчаста — 1 штука
- Майонез — 130 г
Приготування:
Олів’є з рябчиками і раковими шийками
Олів’є з © Shutterstock
Інгредієнти:
- Рябчик (телятина, курка) — 150 г
- Картопля варена — 2 штуки
- Морква варена — 1 штука
- Огірок свіжий — 1 штука
- Горошок консервований — 1 банка
- Ракові шийки — 2 штуки
- Рукола — 3-4 листочка для прикраси
Приготування:
Олів’є з червоною рибою та ікрою
Олів’є з © Shutterstock
Інгредієнти:
- Картопля варена — 4 штуки
- Морква варена — 2 штуки середнього розміру
- Перепелині яйця — 10 штук
- Червона копчена риба — 100 г
- Малосольні огірки — 3-4 штуки невеликого розміру
- Червона лососева ікра — 1-2 столові ложки
- Консервований горошок — 1 банка
- Майонез — 150-200 г
- Листя салату, руколи для оздоблення (за бажанням)
Приготування:
Смачного!
Джерело: lady.tochka.net