Цей простий у приготуванні, але вражаючий на смак салат стане окрасою будь-якого святкового столу або приємним доповненням до родинної вечері, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- картопля — 4-5 шт великих
- куряче філе — 2 шт
- чорнослив
- горіхи
- сметана — 3 ст.л.
- майонез — 3 ст.л.
- часник — 1 зубчик
- перець чорний мелений
Приготування:
Всього чотири основних інгредієнти, не враховуючи соусу. З нього я і хочу почати.
Сметану і майонез змішати в рівних кількостях. Додати зубчик часнику, пропущений через прес і чорний мелений перець.
Картоплю і куряче філе відварити в підсоленій воді.
Картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо першим шаром, змащуємо соусом.
Куряче філе розбираємо на волокна, так салат буде ніжнішим. Викладаємо наступним шаром. Знову соус.
Далі чорнослив, у мене він був м'який, тому я його не вимочувала. Промиваємо і нарізаємо соломкою. Викладаємо поверх філе і змащуємо соусом.
Потім повторюємо всі шари: картопля — соус, філе — соус, чорнослив — соус.
Волоські горіхи подрібнюємо і посипаємо ними салат. Дати салату просочитися, зазвичай я готую його зранку, а до вечора подаю на стіл.
Джерело: ukr.media