Для цього шикарного десерту потрібно всього 3 інгредієнти. Жодних вершків, масла, борошна та желатину! Духовка також не знадобиться. Десерт виходить виключно ніжним, повітряним, що тане в роті. Це просто і дуже смачно!
Інгредієнти:
- 2 склянки молока (500 мл);
- 1/3 склянки цукру (70 г);
- 2 яйця;
- для прикраси: горіхи, шоколад (необов'язково).
Основа десерту: молоко
Налийте 500 мл молока у каструлю. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, вимкніть, інформує Ukr.Media.
Карамель із цукру
Паралельно в сотейник із антипригарним дном висипте цукор. На середньому вогні доведіть до карамелі, не помішуючи лопаткою. Потихеньку влийте в готову рідку карамель молоко. Спочатку додайте зовсім небагато, перемішайте.
Потім влийте гаряче молоко. Доведіть до початку кипіння, вимкніть. Молоко буде приємного відтінку крем-брюле.
Кремова текстура
Окремо збийте яйця. За бажанням можна додати ванілін чи ванільний цукор. Влийте трохи молока і активно помішуйте, щоб яйця не згорнулися. Потім потихеньку, не поспішаючи і постійно помішуючи, влийте молоко, що залишилося.
Розлийте по креманках або склянках. Накрийте харчовою плівкою. Перекладіть у каструлю з товстим дном. Залийте гарячою водою так, щоб вона не покривала склянки. Поставте на плиту. Накрийте кришкою та варіть 15 хвилин на середньому вогні.
Остудіть та подавайте десерт. За бажанням його можна прикрасити горішками або шоколадом.
Смачного!
Джерело: ukr.media