Незалежно від того, чи є ви поціновувачем тортів, чи шанувальником еклера, практично в кожного є хоча б одна випічка, якою він просто не може насититися. Звичайно, жодне з цих частувань не зійде за здорову їжу, але іноді можна дозволити собі поласувати, інформує Ukr.Media.
Однак експерти кажуть, що є одна випічка, яка майже завжди є поганим вибором. Це кекси, вони ж мафіни.
Мафіни розглядаються як корисний варіант сніданку або закуски, оскільки вони можуть містити більш корисні інгредієнти, як-от овес, сушені фрукти та подрібнені овочі. Хоча домашні кекси можуть бути корисними, готові кекси можуть бути шкідливішими, ніж здаються, попереджають дієтологи.
Мафіни великі
Розмір порцій кексів за останні десятиліття збільшився.
Багато готових кексів можуть містити від 500 до 700 калорій і містять стільки ж або більше грамів цукру, але містять тільки один або два грами клітковини.
У готових кексах можуть бути погані інгредієнти
Хоча розмір стандартного мафіна продовжує зростати, інгредієнти у вашому середньому мафіні так само проблемні, як і розміри їхніх порцій.
Комерційні кекси з низьким вмістом клітковини і високим вмістом рафінованого борошна і цукру. Вони також здебільшого виготовляються з рафінованої рослинної олії. Більшість людей уже отримують занадто багато рафінованих рослинних олій у раціоні. Проблема з цим типом олії полягає в тому, що вона є з високим вмістом прозапальних омега-6 жирних кислот.
Слідкуйте за собою
Якщо кекси іноді потрапляють на вашу тарілку, переконайтеся, що ви приділяєте пильну увагу розміру їхніх порцій і тому, що в них, або вашій талії та здоров'ю.
Джерело: ukr.media