Сучасні дослідження показують, що неправильне харчування стає причиною кожної п’ятої смерті у світі.
В останньому дослідженні зібрали дані про хвороби жителів 195 країн з різними харчовими звичками, пише BBC.
Читайте також: З’їдаємо щотижня 5 грамів мікропластику: чим він небезпечний
З’ясувалося, що найнебезпечнішими були такі особливості харчування:
Крім того, смертність підвищувало недостатнє вживання горіхів, насіння, риби та морепродуктів.
Вчені прийшли до висновку, що не існує країни з ідеальними національними харчовими традиціями, але найрідше люди вмирають від неправильного харчування у Франції, Іспанії та Ізраїлі.
Найбільше людей через неправильне харчування помирає в Узбекистані
Найбільш несприятливою країною за цим показником виявився Узбекистан – там 892 осіб на кожні 100 тисяч жителів щорічно вмирають через шкідливу для здоров’я їжу (в Ізраїлі – 89 на 100 тисяч).
На думку експертів, проблема з дієтою – не тільки економічна, хоча висока вартість якісних продуктів дійсно робить їх недоступними для соціально незахищених верств населення. Важлива інформованість. Адже відмовитися від надмірного вживання солі, наприклад, не варто ні копійки.
Джерело: 24tv.ua