Як з дорогої кав’ярні: за кілька хвилин все змішую — і в духовку

Цей пиріг дійсно схожий на торт, але готується дуже просто. Складно тільки дочекатися, коли пиріг повністю охолоне, це потрібно для того, щоб начинка стабілізувалася і він добре тримав форму. Коли ви з'їсте перший шматочок, вам неодмінно захочеться другий. Приготування такого пирога не потребує особливих кулінарних навичок. Приготуйте, спробуйте, а якщо ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Масло вершкове (холодне) — 150 г
  • Борошно — 300 г
  • Розпушувач — 5 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Сіль — 1/4 ч. л.

Крем заливка:

  • Сметана (у мене 20%) — 400 г
  • Яйця (великі) — 2 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Ванільний цукор — 10 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 40 г
  • Полуниця заморожена (або інші ягоди) — за смаком

Приготування:

Для початку приготуємо тісто. У глибокій мисці змішуємо холодне вершкове масло (натерте на тертці), борошно, розпушувач, цукор і сіль.

Важливо, щоб масло було саме холодним. Усі інгредієнти добре перемішуємо до отримання крихти.

Мені подобається готувати крихту в блендері. Все відправляю в нього, вмикаю на кілька секунд, і крихта готова. Якщо не пробували, спробуйте!

В окремій мисці перемішую яйце з сіллю та цукром. З'єдную з крихтою. Швидко збираю тісто в грудку. Пісочне тісто не любить довгого вимішування, тому зібрали в грудку і готово. Якщо тісто виходить досить сухим і погано збирається в грудку, додайте столову ложку холодної води. Якщо ж тісто рідке, додайте трохи борошна.

Тепер рівномірно розподіляємо тісто по формі (діаметр 26 см). Бортики виходять висотою приблизно 3 см. Форму обов'язково беріть роз'ємну. Прибираємо форму з тістом до холодильника.

Тим часом готуємо сметанну заливку.

В мисці з'єдную сухі інгредієнти: цукор, ванільний цукор і крохмаль. Перемішую до повного з'єднання.

Додаю яйця і добре перемішую.

Залишилося додати сметану, перемішати і заливка готова.

Виливаю у форму з тістом сметанну заливку.

Зверху додаю за смаком будь-які ягоди. У мене заморожена полуниця, попередньо я ягоди не розморожувала.

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин.

Начинка, відразу після випічки, виходить трохи рідкою — це нормально. Коли охолоне, буде добре тримати форму.

Не розрізайте цей пиріг, поки він гарячий, тільки після повного охолодження.

Смачного.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *