Цей пиріг дійсно схожий на торт, але готується дуже просто. Складно тільки дочекатися, коли пиріг повністю охолоне, це потрібно для того, щоб начинка стабілізувалася і він добре тримав форму. Коли ви з'їсте перший шматочок, вам неодмінно захочеться другий. Приготування такого пирога не потребує особливих кулінарних навичок. Приготуйте, спробуйте, а якщо ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
Тісто:
- Масло вершкове (холодне) — 150 г
- Борошно — 300 г
- Розпушувач — 5 г
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 100 г
- Сіль — 1/4 ч. л.
Крем заливка:
- Сметана (у мене 20%) — 400 г
- Яйця (великі) — 2 шт.
- Цукор — 100 г
- Ванільний цукор — 10 г
- Кукурудзяний крохмаль — 40 г
- Полуниця заморожена (або інші ягоди) — за смаком
Приготування:
Для початку приготуємо тісто. У глибокій мисці змішуємо холодне вершкове масло (натерте на тертці), борошно, розпушувач, цукор і сіль.
Важливо, щоб масло було саме холодним. Усі інгредієнти добре перемішуємо до отримання крихти.
Мені подобається готувати крихту в блендері. Все відправляю в нього, вмикаю на кілька секунд, і крихта готова. Якщо не пробували, спробуйте!
В окремій мисці перемішую яйце з сіллю та цукром. З'єдную з крихтою. Швидко збираю тісто в грудку. Пісочне тісто не любить довгого вимішування, тому зібрали в грудку і готово. Якщо тісто виходить досить сухим і погано збирається в грудку, додайте столову ложку холодної води. Якщо ж тісто рідке, додайте трохи борошна.
Тепер рівномірно розподіляємо тісто по формі (діаметр 26 см). Бортики виходять висотою приблизно 3 см. Форму обов'язково беріть роз'ємну. Прибираємо форму з тістом до холодильника.
Тим часом готуємо сметанну заливку.
В мисці з'єдную сухі інгредієнти: цукор, ванільний цукор і крохмаль. Перемішую до повного з'єднання.
Додаю яйця і добре перемішую.
Залишилося додати сметану, перемішати і заливка готова.
Виливаю у форму з тістом сметанну заливку.
Зверху додаю за смаком будь-які ягоди. У мене заморожена полуниця, попередньо я ягоди не розморожувала.
Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин.
Начинка, відразу після випічки, виходить трохи рідкою — це нормально. Коли охолоне, буде добре тримати форму.
Не розрізайте цей пиріг, поки він гарячий, тільки після повного охолодження.
Смачного.
Джерело: ukr.media