Хрусткі крильця в медовій глазурі — від них просто неможливо відірватися

Проста і дуже смачна варіація крил до пива і не тільки.
Вони виходять хрусткими, солодкуватими і ароматними, а якщо додасте гострий кетчуп в соус — ще і гостренькі, інформує Ukr.Media.

Для зручності описуємо пропорції на 1 кг крил:

  • крила — 1 кг;
  • борошно — 3 ст.л;
  • паприка — 2 ч.л;
  • чорний перець — 1 ч.л;
  • розпушувач — 2 ч.л;
  • сіль — 1 ч.л з гіркою;

Для медової глазурі:

  • улюблений кетчуп — 1.5 ст.л;
  • рисовий оцет — 2 ч.л (можна замінити лимонним соком);
  • мед — 2-3 ст.л;
  • сіль — щіпка.

Приготування:

Крила не треба мити, розділяємо на фаланги і насухо обтираємо паперовими рушниками — це важливий пункт — чим сухіше крила, тим краще будуть хрустіти.

З'єднуємо в окремій ємності борошно, паприку, чорний перець, розпушувач, сіль. Обвалюємо крила, вони мають бути повністю покриті борошняною сумішшю.

Ставимо на розігрів духовку до 200 градусів, а тим часом викладаємо крила на решітку, змащену маслом. Деко під решіткою краще застелити пергаментом або фольгою, щоб жир, який буде капати з крила не димив. Якщо немає решітки, то крила можна викласти на деко на пергамент, вони будуть не такі хрусткі, але все одно дуже смачні.

Відправляємо крила в духовку, приготування займає в середньому 25 хвилин, але духовки у всіх різні, як і кількість крил, тому запікайте до хрусткої скоринки. Якщо готуєте на решітці — перевертати крила не потрібно, а якщо на деко — потрібно буде на середині часу перевернути крила іншою стороною.

Поки запікаються крильця — приготуємо соус:

З'єднуємо улюблений кетчуп (хто любить гостріше — беріть Чилі або йому подібні), рисовий оцет (можна замінити лимонним соком), мед і дрібку солі. Після змішування інгредієнтів — не забудьте спробувати соус на смак. Вам може чогось не вистачити, тоді додайте меду, гострого соусу або оцту — рівняйте по своєму смаку.

Змішайте соус і крила поки вони гарячі і насолоджуйтеся. Краще вживати відразу — поки скоринка хрумтить.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *