Дві основні причини, чому хека продають без голови

Хек вважається виключно смачною рибою з сімейства тріскових, передає Ukr.Media. В Європі він користується величезною популярністю, адже його м'ясо легко засвоюється організмом. До того ж ця риба підходить в якості дієтичного продукту.

Вага живої риби досягає 2,5–3 кілограми, а довжина тушки варіюється від 20 до 70 сантиметрів. М'ясо нежирне, без великої кількості кісток. Крім того, воно просте в приготуванні і ніжне на смак.

Молодий хек живиться дрібними креветками і калянусом. А вже пізніше, досягаючи приблизно 30 сантиметрів, стає хижаком, полюючи на оселедець, скумбрію та іншу рибу.

Хек дуже смачний, яким би способом його приготували. Але, щоб максимально зберегти смак і аромат риби, її краще запекти на грилі або в духовці, приготувати на пару, протушкувати в соусі або посмажити, не використовуючи багато жиру.

Цю рибу на прилавках ти завжди бачиш без голови. Тобі не здається це дивним? Чому продавці так ретельно відрізають хеку голову, перед тим як його продати?

На прилавках ти можеш знайти тільки тушки без голови і філе хека. Але ми спеціально покажемо тобі цю рибу з головою. Дивись — це хек.

Ти ще не розумієш, чому цю рибу не можна покласти на прилавок з головою, чи не так? Тоді дивись, як хек відкриває рот.

Жахливо виглядає? Відчуваєш, як зник апетит? І навіть якщо у тебе міцні нерви і моторошний вигляд цієї пащі тебе не вразив, то все одно більшість відвідувачів рибного відділу розбіглися б від жаху, побачивши цю жахливу пащу.

Але якщо відкривати всю правду, то треба сказати, що продавці відрізають хеку голову не тільки, щоб зберегти нерви покупцям, але і щоб риба довше зберігалася.

Свіжого хека непросто зберігати, адже він досить швидко псується, втрачаючи смак. Якщо швидко заморозити рибу, вона буде зберігатися довше.

Покупцям варто звертати увагу і на те, яким чином заморожений хек. Важливо, щоб риба не піддавалася повторному заморожуванню.

Якщо рибу морозили дуже давно, вона встигне висохнути, незважаючи на заморозку. Такий хек виглядає пом'ятим і ламаним, а його смакові якості безповоротно втрачені.

Деякі недобросовісні виробники так заморожують рибу, що шар льоду часом важче самої тушки. І тут доведеться переплачувати не тільки за рибу, але й за лід на ній.

Тепер ти знаєш про хек трохи більше. Щиро сподіваємося, що ці знання не позначаться негативно на твоєму апетиті, а при нагоді ти знову спробуєш приготовленої рибки.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *