Гастрит – це запалення слизової оболонки стінки шлунка. Він може бути гострим і хронічним з періодами загострення.
При гострому гастриті й загостренні хронічного процесу пацієнту необхідно дотримуватися лікувальної дієти. Але у вашому раціоні при цьому захворюванні обов’язково має бути присутня і білкова їжа, зокрема м’ясні продукти.
Читайте також: Хелікобактер пілорі: все про небезпечну та найпоширенішу інфекцію, яка викликає рак
М’ясо – важливий харчовий продукт для всього організму, в тому числі й для шлунка.
Що можна їсти
У період загострення повністю виключаються свинина і баранина, оскільки це жирні страви. Дієтичне меню може складатися з курки, кролика, телятини та індички. Загальна калорійність раціону не повинна перевищувати 2000 ккал.
Яловичину (за винятком телятини) небажано вживати в їжу, оскільки вона може травмувати слизову оболонку шлунка. Але якщо ви не можете відмовитися від неї, то потрібно готувати в відвареному, тушкованому вигляді або ж на пару. Рекомендовані рубані парові котлети, порційні шматочки м’яса. Енергетична цінність 200-250 ккал на кожні 100 грамів.
При гастриті не можна їсти жирне м’ясо
Телятина досить ніжна страва, що містить крім білка велику кількість макро і мікро елементів, вітамінів групи В. М’ясо курки або індички не повинно бути жорстким.
Кролятина – один з найпопулярніших дієтичних м’ясних продуктів. Відрізняється мінімальною кількістю холестерину і жиру. При цьому білка в кролятині більше, ніж в курячому м’ясі, і засвоюється організмом на 95%.
Однак потрібно пам’ятати, що надлишок тваринного білка також шкідливий для організму. Останні дослідження показують, що велике вживання білків тваринного походження може призвести до розвитку раку.
Джерело: 24tv.ua