Практикуючи інтервальне голодування, необхідно дотримуватися кількох важливих правил.
Метод знайшов популярність в 2016 році. Саме тоді вчений-біолог з Японії Есінорі Осумі відкрив світові процеси аутофагії і став лауреатом Нобелівської премії, інформує Ukr.Media.
Суть інтервального голодування полягає в зміні режиму харчування.
Ви поступово скорочуєте період приймання їжі і збільшуєте проміжок, в якому не приймаєте їжу.
Для чого це потрібно?
Дана оздоровча практика рекомендується людям, які страждають:
- ожирінням будь-якого ступеня;
- гіпертонією;
- алергіями;
- шкірними захворюваннями — псоріаз, дерматити.
Відомо кілька методик інтервального голодування. Різниця полягає в тривалості періоду приймання їжі.
Інтервальне голодування 16/8
Перерва між останнім прийманням їжі ввечері та наступним сніданком становить 16 годин. Цей спосіб найбільш поширений серед прихильників даної методики і найбільш щадний.
Інтервальне голодування 18/6
Тривалість відмови від їжі складає 18 годин на добу. Перерва між останнім прийманням їжі і сніданком наступним — 18 годин. До такої методики рекомендується переходити поступово, збільшуючи перерву між прийманнями їжі.
Інтервальне голодування 20/4
Найбільш жорсткий і, однак, найефективніший спосіб інтервального голодування. Саме цей варіант рекомендується в якості лікувального, оздоровчого голодування.
Якщо ви прийшли до рішення практикувати інтервальне голодування, необхідно знати і дотримуватися кількох важливих правил
Практикуйте систему інтервального голодування і будьте здорові!
Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.
Джерело: ukr.media