Вчені винайшли корисний для здоров’я алкогольний напій

Любителям пива є чому радіти.

Вчені з Сінгапуру створили корисне для здоров'я пиво шляхом додавання до його складу пробіотиків – речовин мікробного походження, які нейтралізують токсини і віруси, а також регулюють імунну систему людини, передає Ukr.Media.

"Корисні для здоров'я властивості пробіотиків відомі давно, більше того, в багатьох продуктах, що піддаються ферментації, містяться так звані" хороші бактерії. Але ці речовини ще не додавалися в такий популярний продукт, як пиво", – зазначила автор проекту, студентка четвертого курсу Элсини Чань.

Вона також додала, що їм довелося зіткнутися з низкою проблем, головною з яких стало вміст у пиві хмелевих кислот, які запобігають росту і виживанню пробіотиків.

Проте в результаті експериментів, які тривали близько 9 місяців, вченим вдалося збільшити і підтримувати життєздатність штаму пробіотика.

"Безпосередньо у даній розробці була застосована бактерії молочної кислоти, яка для підтримання життєдіяльності використовує цукор, що міститься в суслі", – розповіла також Чань.

За її словами, кінцевий продукт виходить з гострим і терпким смаком при вмісті алкоголю близько 3,5%. Автор проекту також зазначила, що в 100 мілілітрах нового пива міститься близько 1 мільярда бактерій, саме таку дозу рекомендує приймати Міжнародна наукова асоціація пробіотиків і пребіотиків.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *