Вчені виявили, що більш інтенсивне споживання кави допомагає знизити ризик розвитку раку передміхурової залози

Попередити розвиток раку передміхурової залози можна за допомогою більш частого вживання кави.

Лише кілька чашок кави на день можуть допомогти запобігти розвитку раку передміхурової залози, повідомляється у матеріалах дослідження, опублікованих на сторінках інтернет-видання BMJ Open. З матеріалів наукової роботи випливає, що вживання лише однієї додаткової порції цього запашного напою може знизити ризик розвитку раку передміхурової залози майже на 1%, інформує Ukr.Media.

Відомо, що дане злоякісне захворювання є другим за поширеністю видом онкології серед чоловіків. Про роль кави у зниженні ризиків розвитку злоякісних новоутворень у печінці, кишківнику, молочних залозах вже повідомлялося неодноразово. Але до теперішнього часу не були проведені наукові дослідження, що вивчають взаємозв'язок між кавою і ризиком розвитку раку простати.

Минулого року була проведена наукова робота, у якій були проаналізовані дані раніше проведених 16 наукових досліджень. Зрештою вченим вдалося встановити, що навіть найменше споживання кави змогло зменшити ризик розвитку раку простати на 1 %. Найбільше споживання було пов'язане з більш низьким ризиком локалізованого раку передміхурової залози на 7 % і більш низьким ризиком прогресуючого та фатального раку передміхурової залози на 12-16 % відповідно.

Вчені вважають, що вживання кави сприяє поліпшенню метаболізму глюкози, надаючи при цьому антиоксидантний і протизапальний ефект.

"Одночасно з цим, кава може впливати на рівень статевих гормонів, які своєю чергою впливають на ініціацію, розвиток і прогресування раку передміхурової залози", — повідомляють вчені.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *