Попередити появу закрепу можна за допомогою деяких фруктів.
У закрепах мало приємного, і кожна людина у своєму житті колись зіштовхується з ними. Щоб звести цей ризик до мінімуму, вживайте дані фрукти частіше, адже вони містять клітковину або харчові волокна, інформує Ukr.Media.
Апельсини
У одному середньому апельсині близько 3 г волокон. Цей фрукт також є багатим джерелом розчинних волокон, які швидше проводять їжу через кишківник і захищають від закрепів. Апельсин містить природний проносний засіб у формі флаванолу, званого нарингеніном.
Гуава
Це одне з найбагатших джерел харчових волокон серед усіх фруктів у нашому рейтингу. Їжте гуаву один раз на день для здорового спорожнення кишківника і профілактики закрепів.
Виноград
Також містить безліч волокон — у 100 грамах винограду міститься близько 4 грамів клітковини. Щоденне його вживання стабілізує спорожнення кишківника.
Яблука
Лише одне середнє яблуко містить 4,4 грама клітковини. Цей фрукт є сенс включати у щоденне харчування, і особливо за умови регулярних закрепів.
Груші
Вони багаті на харчові волокна, а плоди середнього розміру містять їх у кількості 5,5 г. Груші також мають фруктозу і сорбіт, які стимулюють спорожнення кишківника, діючи як природні проносні.
Джерело: ukr.media