Генетично глютен не переносить лише 1% населення.
Глютен – не випадково співзвучний з англійським словом glue (клей) – це білок, який «склеює» тісто і робить в'язким кетчуп. Він є у пшениці, ячмені, вівсі і житові, а також в напівфабрикатах, соусах і більшості солодощів на кшталт цукерок, морозива і міцного алкоголю. Генетично його не переносить лише 1% населення, а решта, хто добровільно вирішить відмовитися від глютену зможуть:
Схуднути. І справа тут не тільки у відмові від булочок, але і в тому, що ставши на «gluten-free» шлях, ви почнете ретельніше стежити за вмістом вашої тарілки, уважніше читати етикетки у супермаркеті і віддавати перевагу фермерським продуктам, тим самим виключивши зі свого раціону масу шкідливих (читаємо – калорійних) продуктів, інформує Ukr.Media.
Мислити ясніше і міцніше спати. Девід Перлмуттер, американський невролог і автор бестселера «Їжа і мозок», вважає глютен головним винуватцем більшості неврологічних захворювань. Він пояснює це тим, що організм сучасної людини еволюційно не пристосований до переробки високовуглеводної їжі, тому перебуває в постійному стресі через запальний процес всередині, що позначається не кращим чином і на роботі мозку.
Привести проблемну шкіру в порядок. Глютен – джерело запалення не тільки внутрішнього, але і зовнішнього стану людини, тому часто стає причиною акне, алергічних висипань і екземи, а ще – прискорює старіння шкіри, оскільки «склеює» колаген.
Позбутися від целюліту або помітно зменшити його прояви. Зв'язок між борошняною їжею і горбиками на шкірі – очевидний, в чому ви можете переконатися вже через пару тижнів після відмови від випічки білого хліба.
Стати щасливішими. Сертифікований дієтолог доктор Віккі Петерсен вважає, що зловживання глютеном веде до хімічного та гормонального дисбалансу, який відображається на психічному стані зі знаком «-». Виною тому – то ж внутрішнє запалення, яке «заганяє» організм в стан перманентного стресу, іншими словами – депресії.
Джерело: ukr.media