В раціоні людини, яка потребує зниженні згортання крові, повинно бути багато рідини.
Це можуть бути свіжі огірки, на 97 % складаються з води, червоний виноградний сік, журавлинний чай. Що стосується складових продуктів, то в них повинен бути присутнім у великих кількостях йод. Можна рекомендувати морепродукти, зокрема морську капусту. Вона зменшує в'язкість крові і разом з тим збільшує тонус кровоносних судин. В морепродуктах і морській рибі міститься і таурин, нормалізує кров'яний тиск. Бажано також ввести в раціон волоські горіхи і мигдаль. Вживання часнику та динь, грейпфрута і болгарського перцю червоного кольору, помідорів допоможе зменшити згортання крові. Також чудово розріджує її червоне сухе вино. Келих вина в день для тих, хто може собі це дозволити, – ще один спосіб вирішення проблеми, передає Ukr.Media.
Імбир. Корінь імбиру містить природні антиоксиданти і ліпіди. Для прийому можна приготувати чай з 1?2 ч. л. натертого імбиру, який настоюється в 1 л окропу. Ця кількість є добовою дозою. Не варто перевищувати її в зв'язку з високою активністю імбиру, який протипоказаний при прийомі більшості серцевих і розріджують кров препаратів, при важких ураженнях печінки і нирок, наявності джерел кровотечі, при підвищенні температури, а також в жарку погоду.
Журавлина. Чудово знижує в'язкість крові. Можна вживати цільні плоди, а можна включати їх до складу соків, морсів, настоїв. Допустимо приготування чаїв та компотів, що містять тільки журавлину, а можна поєднувати її з іншими компонентами. Єдині протипоказання для прийому: гастрит і виразкова хвороба шлунка при підвищеній кислотності.
Часник. Відноситься до продуктів, ефективно розріджують кров. Застосовується в сирому вигляді та у якості приправи до харчових продуктів. Вживання одного зубка часнику на добу надає дуже хороший антизсідальний ефект. Протипоказанням для вживання можуть стати гастрит, геморой, серцева патологія, вагітність і годування груддю.
Лимон. Один з небагатьох продуктів, застосування якого немає протипоказань. При цьому активними є м'якоть, так і шкірка. Токсичними властивостями володіють тільки кісточки. Приймати лимон можна в будь-якому вигляді – з додаванням меду, чаю або звичайної води.
Джерело: ukr.media