Поради від Супрун, як приготувати корисний олів&#039є

Напередодні Нового року Уляна Супрун дала поради, як зробити страви на Новий рік не такими калорійними і шкідливими для шлунка.

Супрун розкритикувала традиційний новорічний стіл українців і дала кілька порад, як зустріти Новий рік з гарним самопочуттям. Відповідний пост у середу, 26 грудня, вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook, інформує UkrMedia.

Супрун радить зважити за і проти при плануванні складного меню до свят.

«Зробіть те ж саме, але трохи простіше і здоровіше. Візьмемо олів'є. Це салат, тому що в ньому багато порізаних компонентів і соус: картопля, морква, цибуля, огірки, м'ясо, яйця і жирний майонез. Власне, олів'є може бути повноцінною стравою, а не «салатом»: тут є білки, жири, повільні вуглеводи. Що зробити? Є олів'є – не готуйте більше калорійних страв», – підкреслила Супрун.

За її словами, майонез – це проблема. Його багато, він калорійний і ускладнює травлення. Тому майонез можна замінити сметаною – в ній вітамін D, молочнокислі бактерії і жирні кислоти, турецьким йогуртом і гірчицею в зернах.

«Нарешті, змінити співвідношення компонентів: більше моркви, свіжий огірок замість солоного, зелена цибуля замість ріпчастої (в ній багато магнію), відварене філе замість ковбаси і шинки. Додайте солону скумбрію – це джерело омега-3 поліненасичених жирних кислот», – радить в. о. голови МОЗ.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *