Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Непоправна шкода здоров’ю: терміново викидайте цей посуд

Використання столових приладів кислотних і яскравих кольорів може бути небезпечно для здоров'я, попередили ендокринологи, інформує Ukr.Media. Експерти розповіли про те, який посуд небезпечний для здоров'я. За словами лікарів, столові прилади кислотних і яскравих кольорів можуть нашкодити, тому як в складі фарб часто містяться свинець, кадмій…

Що вживати при болю в горлі — найбільш підходящі варіанти

Спробуйте говорити, ковтати, співати або виконувати будь-які інші дії, що залучають голосові зв'язки, коли у вас болить горло, і це призведе до болю і дискомфорту. Те саме стосується їжі. Інна а. Хусейн, доктор медичних наук, рекомендує м'які текстури, такі як

Чому їсти кісточки з яблук — небезпечно для здоров’я

Яблука корисні для нашого організму, в цьому немає сумнівів. Чи можна при кожному вживанні яблук ковтати їх кісточки? Відповідь негативна, тому що яблучне насіння містить небезпечну для здоров'я речовину. Йдеться про глікозид амигдалина, який під впливом ферментів трансформується в ціаністий водень, інформує Ukr.Media. Страшні наслідки…

Чому безконтрольне носіння брекетів і елайнерів може завдати шкоди вашим зубам

Серед молоді і не тільки увійшло в моду носити прозорі брекети або елайнери. Люди самі замовляють їх з інтернет магазинів, навіть не замислюючись про шкоду, яку можуть завдати зубам, інформує Ukr.Media. Через моду на ідеальну посмішку в Instagram, багато хто намагається

Пожежа у стравоході: чому печію не можна лікувати молоком та содою

Небажано позбавлятися від печії за допомогою молока і соди. Про це розповіли гастроентерологи, інформує Ukr.Media. Для зняття симптомів часто радять пити молоко. Дійсно, цей напій допомагає змити кислоту зі стінок стравоходу і заспокоїти слизову шлунку. Однак молоко саме

Розчинна та нерозчинна клітковина: яка між ними різниця та користь

Рослинні волокна покращують травлення, підтримують здоров'я кишківника, знижують ризик хронічних захворювань. Людина отримує з їжею два види клітковини — розчинну та нерозчинну. У чому їхня відмінність, яку користь кожен різновид приносить організму, інформує Ukr.Media.

Колір має значення: лікарі з’ясували, які тарілки допоможуть їсти менше

Колір посуду не тільки впливає на естетичне сприйняття приготовленої страви, але і здатний впливати на апетит людини. Про це розповіли лікарі, інформує Ukr.Media. Багато досліджень доводять, що колір може сильно впливати на психосоматичний стан людини. Звичайно ж, цим знанням озброїлися дієтологи: якщо за допомогою різного…

Головні помилки при вимірюванні тиску — не робіть так

Артеріальний тиск показує, як добре функціонує серцево-судинна система організму. АТ визначається за допомогою тонометра. Здоровим зараз вважається показник артеріального тиску у дорослих до 130-139/85-89 мм рт. ст, інформує Ukr.Media. Для найбільш точного результату важливо

Що робити, якщо при читанні в машині починає закачувати

У поїздці хочеться з користю провести час за читанням або роботою на комп'ютері. Багатьох в цей момент починає закачувати. Справитися з цим можна, інформує Ukr.Media. Однак дивитися у вікно не завжди цікаво, до того ж час хочеться провести з більшою користю. Буває, що саме в

Чи дійсно кава дає вам енергетичний заряд?

Багато з нас хочуть (або, краще сказати, потребують?) ранкової кави, яка дозволяє прийти в себе і виконувати поставлені перед собою завдання. Загалом люди у світі щодня випивають понад два мільярди чашок кави, інформує Ukr.Media. Ви можете подумати, що кава дає вам енергію, щоб