Консерви, які вважаються небезпечними для здоров’я людини

Лікарі відзначають, що більшість рибних консервів містять велику кількість ртуті.

Лікарі не перестають попереджати про те, що більшість готових продуктів або напівфабрикатів можуть нести шкоду для здоров'я. Серед таких продуктів, у тому числі консервація. І якщо консервовані помідори або огірки в цілому складно зробити небезпечними для життя, то рибні консерви від них відрізняються, інформує Ukr.Media.

Лікарі відзначають, що вживати рибні консерви щодня не слід, оскільки в них міститься багато солі. Наприклад, в одній банці консервованої риби може міститися добова норма солі. Накопичення натрію сприяє розвитку гіпертонії, порушення електролітного балансу, перешкоджає розщепленню власних жирів, тим самим сприяючи набору ваги, виводить кальцій, створює навантаження на нирки і призводить до багатьох інших станів.

Друга проблема — вміст ртуті. Ртуть — це важкий метал, який часто присутній в рибі через забруднення води. Дослідження показали, що вплив ртуті може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям у людей, включаючи порушення в роботі центральної нервової системи.

Хижаки особливо шкідливі, через те, що вони поїдають дрібну, вже забруднену рибу. В результаті в рибі підвищується концентрація цього металу. Найбільша кількість ртуті міститься в тунці. За нею йде лосось і тілапія.

Дослідження показали, що люди, які споживають рибу з високим вмістом ртуті, хоча б раз на тиждень відчувають втому через перевищення допустимого рівня цього металу.

Важливо відзначити, що вплив ртуті особливо токсичний для нервової системи дитини, яка розвивається. З цієї причини потрібно виключити консервовану рибу (тунець, лосось і тілапію) з раціону дитини.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *