Кому і чому небезпечно їсти яйця у великій кількості

Лікарі в один голос говорять про жорсткий ліміт вживання яєць через ризик розвитку смертельно небезпечних хвороб та станів, інформує Ukr.Media.

Надмірне вживання яєць може призвести до небезпечних для організму наслідків. Річ у тім, що харчування становить до 30% рівня холестерину в організмі, тому зайве яйце за сніданком дійсно може підняти рівень поганого холестерину і навіть викликати в людини інсульт.

Як зазначив професор Котаро Екоте з Японії, людям із "поганим" холестерином краще знизити вживання яєць до 200 міліграмів на тиждень. Багато лікарів по всьому світу радять взагалі обмежитися одним-двома на тиждень. Інакше підвищується ризик атеросклерозу, інсульту та інфаркту міокарда.

"Яєць можна їсти скільки завгодно — це велика помилка", — заявив лікар.

Крім того, експерт спростував поширену думку про те, що спорт допомагає знизити рівень холестерину в організмі.

"Це відбувається тому, що на відміну від тригліцеридів, які використовуються як енергія, холестерин не витрачається під час фізичного навантаження", — каже Котаро Екоте.

Проте японський професор додав, що трохи можуть допомогти знизити рівень холестерину так звані "аеробні навантаження" — біг підтюпцем чи ходьба.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *