Коли корисніше вживати кашу — вранці чи ввечері

Якщо каша на сніданок не для вас, то вам кілька аргументів «за», інформує Ukr.Media.

Каша — це «повільні» вуглеводи, які нам потрібні саме вранці, щоби зарядитися на весь трудовий день. Повільні вуглеводи дають енергію для фізичної та розумової роботи.

Порція каші надовго зберігає почуття ситості, але при цьому легко засвоюється, що особливо важливо вранці.

У зерні міститься клітковина, а також макро- та мікроелементи (магній, калій, кальцій, фосфор, цинк, залізо), вітаміни групи В, білок.

Повільні вуглеводи, як і клітковина, знижують потяг до солодкого.

Незважаючи на користь каш, вживати їх слід саме вранці.

До вечора прийом повільних вуглеводів краще зменшити, тому що ввечері нижчий рівень фізичної активності і таку кількість організм просто не зможе витрачати.

Не кожна каша корисна. Яка саме?

  • Та, що довго вариться.
  • Та, яка не очищена від зернової оболонки, бо вся користь саме у ній.
  • Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *