Клінічні випробування доводять, що рак боїться куркуміну

Куркума – смачна спеція, яка зазвичай використовується в індійському каррі, але також має ряд незвичайних цілющих властивостей.

Протягом століть спеція використовується в аюрведичній медицині та традиційній китайській медицині. Яскраве жовте коріння рослини містить потужний інгредієнт, куркумін, який відіграє величезну роль у запобіганні раку, зменшенні запалення та боротьбі з мікроорганізмами, інформує Ukr.Media.

Потужний протипухлинний засіб

У всьому світі рак є поширеним руйнівним захворюванням. У 40 відсотків дорослих у США на протязі життя буде діагностовано рак. Приблизно 125 мільярдів доларів витрачається на лікування цього захворювання щорічно. Всього 2017 року було зареєстровано понад 1,6 мільйони нових випадків раку. Найпоширенішими видами є рак товстої кишки, простати, рак грудей та легенів.

Нещодавно Національний інститут раку оголосив, що куркумін буде використовуватися в клінічних випробуваннях. Більше тисячі протиракових речовин було випробувано протягом тривалого часу, але куркумін є однією з небагатьох речовин, яка показала позитивні результати.

Як відбувається боротьба з раком

Куркумін запобігає прогресуванню ракових молекул. Як правило, ракові клітини мають кілька різних стадій росту.

Куркумін працює в різних напрямках, запобігаючи утворенню ракових клітин.

На сьогодні дослідники виявили, що куркумін може сприяти лікуванню таких хворіб, як рак підшлункової залози, амілоїдоз та рак прямої кишки. Куркумін перешкоджає росту та поділу ракових клітин. Ракові клітини гинуть протягом певного проміжку часу через сигнал, який подає куркумін.

Куркумін для лікування раку

Крім профілактики онкологічних захворювань, цей інгредієнт може також підвищити ефективність хіміотерапії. Для хворих на рак хіміотерапія використовується для руйнування певних клітин. Інші ракові препарати мають вплив на всі клітини вашого тіла. Куркумін може захистити ваше тіло від негативних наслідків променевого лікування та хіміотерапії, а також збільшити ефективність процедури.

У тварин куркумін допоміг лікувати пухлини на шиї та голові. В одному дослідженні пацієнти отримували хіміотерапію при хронічному мієлоїдному лейкозі. Коли їм також давали куркумін, вони мали кращі результати, ніж контрольна група. Куркумін був введений в раціон хворі на рак молочної залози, котрі проходили променеву терапію. Ці пацієнти отримали менше радіаційне ураженням на шкірі на фоні прийому куркуміну.

Біодоступність куркуміну

Найбільшою проблемою цього препарату є його низька біодоступність. Коли споживається у чистому вигляду – лише 1% куркуміну всмоктується. Навіть коли хтось приймає цю речовину у вигляді активних додатків – організм поглине лише 1%.На щастя, низький рівень поглинання є насправді хорошим для шлунково-кишкових видів раку. Низький рівень поглинання означає, що більша кількість хімічної речовини залишається в кишковому тракті довше. Одна команда дослідників виявила, що цей біологічно активний інгредієнт може вилікувати і запобігти раку кишківника. Оскільки підвищення біодоступності може зробити куркумін більш ефективним, дослідники також розглядають, як різні способи споживання впливають на біодоступність. Вони провели тестування внутрішньовенних, оральних, внутрішньочеревних та підшкірних варіантів прийому препарату. На сьогодні доведено, що найкраще куркумін всмоктується з часточками піперину, який міститься в чорному перці. Куркумін може зупинити ріст клітин раку легенів. В доклінічних дослідженнях було встановлено, що вони впливають на сповільнення росту раку підшлункової залози.

Переваги куркуміну

Запобігання раку є лише однією з багатьох переваг куркуміну. Завдяки своїм протизапальним якостям цей препарат може допомогти полегшити артрит, а також проблеми з артеріями у людей похилого віку. Куркумін – потужний антиоксидант. Це означає, що він бореться з вільними радикалами у вашому тілі. Він підтримує ваші власні антиоксидантні ферменти. Деякі сполуки куркуміну можуть знизити симптоми вікової мозкової дисфункції, хвороби Альцгеймера та депресії. Цікаво, що ця сполука також може допомогти з інсулінорезистентністю, ожирінням та метаболічним синдромом. Така дія пояснюється протизапальними ефектами. Такі ж протизапальні властивості можуть дозволити препарату полегшити атеросклероз, захворювання серця та діабет 2 типу. Тільки 5% випадків захворювання на рак викликані генетикою. Ваш спосіб життя відіграє величезну роль у тому, чи ваша генетика викличе рак. Пошкоджена ДНК може бути результатом хронічних інфекцій, стресц, забруднення, дефіциту харчування, хронічного запалення, гормонального дисбалансу. На сьогодні дослідники вважають, що куркумін може впливати на більш ніж 100 видів клітин. Це означає, що інгредієнт може зменшити запалення, запобігати раковій хворобі та припинити додаткове кровопостачання ракових клітин.

Біологічно активні добавки куркуміну

Найпростішим способом споживання куркуміну є додавання куркуми у ваш раціон. Це розповсюджена спеція у східних культурах, що добре поєднується з різноманітними стравами.

Існують і біологічно активні добавки куркуміну, але віддавайте перевагу природному насиченню. В даний час дослідники рекомендують добову дозу куркуміну від 8 до 12 грамів.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *