Яка риба допоможе людям від 40 до 50 років підтримувати здоров’я і буде найбільш корисною

Яку рибу найкраще споживати людям зрілого віку.

У сучасному світі багато людей знають про користь риби для людини, особливо у віці від 40 до 50 років, бо в ній знаходиться велика кількість необхідних для організму мікроелементів. Однак мало хто знає, які саме компоненти сприятливо діють на організм, і які види риби найбільш кращі для людей в зрілому віці, інформує Ukr.Media.

Чим корисна риба для здоров'я людини

Фахівці називають рибу одним з найбільш поживних продуктів, через те, що вона багата не лише всім відомими жирами, але і білками. Морська риба багата вітаміном D, Е і А, які міській людині складно отримати разом з їжею.

Середньостатистична людина, що живе в районах, віддалених від моря, відчуває дефіцит вітаміну D3. У продукті також містяться рідкісні і корисні мінерали, які сприятливо діють на швидкість загоєння тканин: фосфор, ванадій і сірка.

Особливо м'ясо річкової риби корисне дітям на етапі формування зубів, воно також сприяє зміцненню скелета і здоров'ю суглобів у людей середнього віку, від 40 до 50 років. Фахівці також з'ясували, що постійне вживання риби і морепродуктів може вберегти від розвитку ракових захворювань.

Фахівці рекомендують вживати в їжу рибу, бо вона сприятливо впливає на наступні показники:

  • поліпшення зору і зміцнення зорових нервів;
  • зміцнення кісток і зубів;
  • правильна робота судин;
  • зменшення ризику розвитку онкології у людей після 40 років;
  • запобігання випаданню зубів;
  • підтримка краси волосся і нігтів;
  • гарне самопочуття в холодну пору року.

Тижнева норма вживання риби повинна становити від 200 грамів, тобто дві порції риби. Якщо ж риба жирна і організму не комфортно, порцію слід зменшити. Найкраще мікроелементи засвоюються в тандемі зі свіжими овочами.

Які види риби вважаються найкориснішими для людини

Лосось

Риба, яка належить до сімейства лососевих, як відзначають фахівці, найбільш цінна для міського жителя через велику кількість жирних кислот, які допомагають людині підтримувати імунітет, а організму справніше працювати.

Скумбрія і оселедець

Багато хто помилково вважає, що скумбрія і оселедець не є корисними видами риби, так як вони занадто жирні. Однак дієтологи з досвідом дотримуються іншої думки: дані продукти багаті різноманітними мінералами. Найбільшу користь риба принесе в запеченому або відвареному вигляді, копчена ж стане великим навантаженням на печінку.

Короп і сом

М'ясо коропа фахівці рекомендують включити в раціон не лише людям середнього віку, а й молоді. Завдяки правильному співвідношенню білків і жирів даний вид риби допомагає підтримувати обмін речовин. Елементи, що містяться в м'ясі сома, зміцнюють зуби і допомагають надовго зберегти здорову посмішку.

Райдужна форель

Райдужна форель має в складі такі корисні мікроелементи, які позитивно позначаються на мозковій активності. Існують дослідження, які підтверджують, що даний вид риби стимулює вироблення серотоніну, тобто сприяє розслабленню і зняттю стресу.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *